"V hotelu Prince de Ligne jsem se v sobotu v podvečer ubytoval, neboť jsem s ředitelem a účetním hotelu řešil problematiku hospodaření hotelové společnosti, s níž mám uzavřený dlouhodobý poradenský kontrakt. Pokud by to někoho zajímalo, jsem totiž inženýr ekonomie se zaměřením na oblast restauračního stravování a cestovního ruchu, takže jsem vlastně zpátky ve svém původním oboru,“ prohlásil Paroubek.

"Protože mé pracovní jednání skončilo v cca osm hodin večer, vědel jsem již předem, že do Prahy nemůžu cestu autem stihnout do 21 hodin, proto jsem se ubytoval v hotelu," popsal důvody svého pobytu v Teplicích. 

Milan Hnilička.
Mejdan v Teplicích: Hnilička slavil navzdory omezením, vzdá se mandátu poslance

Někdejší předseda vlády nepopírá, že se v hotelu konala oslava padesátých narozenin majitele hotelu Bendy - ta však podle něj probíhala jen v rodinném kruhu. "Musím říci, že žádný noční mejdan s Paroubkem se nekonal  Na mejdanech se totiž obvykle pije alkohol a já už pět let žádný alkohol nepiji. Dávat mě do souvislosti s nějakou alkoholickou oslavou je proto velmi nekorektní," uvedl.

Paroubek podle svých vlastních slov Bendovi pouze krátce poblahopřál. "Spojil jsem tak příjemné s užitečným, tedy pracovní i společenskou stránku své cesty do Teplic a vlastně jsem jednu cestu ušetřil," zdůraznil s tím, že si není vědom, že by porušil některé z vládních nařízení. Při té příležitosti také přípomněl, že i na fotografiích uveřejněných v bulváru je zachycen v roušce. 

Přítomnost šéfa Národní sportovní agentury Milana Hniličky (ANO) ani místopředsedy Rady České televize Jiřího Šlégra (exposlanec ČSSD) Paroubek ve svém prohlášení nekomentoval. 

Zbytečná hysterie? 

"Je zajímavé, jaká hysterie se rozvinula kolem této záležitosti. Jsem v současné době a již po mnoho let soukromá osoba," uzavřel Paroubek, který od května 2006 do června 2010 zastával post předsedy ČSSD. Na něj rezignoval po parlamentních volbách 2010, jež ČSSD sice vyhrála, ale nebyla schopna sestavit vládu. 

Proč asi šel Milan Hnilička na dýchánek do teplického hotelu?

Podle serveru Blesk Zprávy proběhl v noci ze soboty na neděli v teplickém hotelu Prince de Linge narozeninový mejdan podnikatele Petra Bendy, který je majitelem tohoto hotelu. Párty se navzdory vládním opatřením kromě expremiéra Paroubka - společně s desítkami dalších lidí - údajně zúčastnili i předseda Národní sportovní agentury Milan Hnilička či místopředseda Rady ČT Jiří Šlégr.  

Premiér Andrej Babiš označil chování účastníků mejdanu za nepřijatelné papalášství a porušení vládních nařízení. Obdobný názor zastává i ministr vnitra Jan Hamáček. „Jak organizátorovi, tak účastníkům hrozí pokuta ve správním řízení,“ zdůraznil.