Kromě 14. dubna, kdy čínské úřady naposledy informovaly o novém úmrtí člověka s covidem-19, se bilance zemřelých zvyšovala ještě dvakrát. O 1290 se navýšila poté, co vedení města Wu-chanu 17. dubna zrevidovalo své dosavadní údaje. Později ještě úřady přidaly jeden dříve nezaregistrovaný případ smrti. Celkem tak dosud s covidem-19 v Číně zemřelo 4633 lidí.

Dezinfikování fitness centra v Německu
Německo je osmou nejhůře postiženou zemí. Počet nových případů ale mírně klesl

Dnes čínská zdravotnická komise oznámila, že za čtvrtek přibyly další čtyři případy nákazy koronavirem SARS-CoV-2, všechny v severovýchodní provincii Ťi-lin, která hraničí s KLDR a Ruskem. Od počátku epidemie se v Číně nákaza koronavirem potvrdila u 82 933 lidí.

V čínských nemocnicích podle agentury AP zůstává již jen 91 pacientů s covidem-19. Zhruba 600 lidí je v domácí izolaci, neboť u nich panuje podezření na infekci. U některých z nich se již nákaza potvrdila, tito lidé ale nevykazují žádné příznaky choroby covid-19. Nakažených bez příznaků podle čínské zdravotnické komise přibylo ve čtvrtek jedenáct.

Fotografie hrajících dětí ve Francii, kterou na svém twitteru zveřejnil novinář Lionel Top.
Francouzské děti se vracejí do škol. Snímky ze hřiště vzbudily rozruch

Čínské město Wu-chan, v němž se loni poprvé koronavirus SARS-CoV-2 objevil, dnes oznámilo, že na virus otestovalo více než tři miliony svých obyvatel. Jeho cílem přitom je otestovat všech 11 milionů obyvatele Wu-chanu.