Přestože je dostatečná zásoba sněhu, ekonomicky je neúnosné držet areály v provozu pro pár jedinců, kteří by ve všední den přijeli. Sezona na Velikonoční pondělí skončila v Jizerských horách tedy už i na Tanvaldském Špičáku, Severáku či na Ještědu.

„S návštěvností jsme byli spokojeni. I když v pondělí už byla slabší," řekl Pavel Bažant ze Ski Bižu, které provozuje tři střediska v Jizerkách. Slunečná neděle byla lákadlem. Přijela si zalyžovat řada rodin s dětmi, které se ale v pondělí už věnovaly pomlázce. Koledníci ale byli. Upletené proutky drželi v ruce vlekaři a každou lyžařku stihli vyšupat. Pohodově se tu lyžovalo do 13. hodiny.

„Úplně super lyžování, přijeli jsme hned ráno, kdy to bylo krásně umrzlé a nikde nikdo. Jezdili jsme na kotvě a modrou dolů, většinou v průměru osm devět minut celé, naprosto nádherné rozloučení se sezonou a pár minut po jedné jsme vlastně zamykali sjezdovku. Krásný zážitek," shodl se Petr s Lenkou, kteří si užít poslední lyžování přijeli z nedalekého Jablonce.