V areálu penzionu vybrali dva muži stánek s občerstvením  

Jablonec n. N. – Jablonečtí policisté pátrají zřejmě po dvou mužích, kteří se vloupali do stánku s občerstvením. Zmizel nejen alkohol, ale třeba i EET pokladna či tablet. V brzkých ranních hodinách dne 7. srpna 2017 došlo k vloupání do areálu penzionu v Jablonci. Pachatelé se do areálu dostali vysazením části oplocení, odstraněním visacího zámku dveří a poradili si i se zabezpečovacím zařízením. Odtud odcizili mobilní EET pokladnu, několik lahví alkoholu, tablet zn. Samsung Galaxy A7, nabíječku a powerbanku. Majiteli penzionu tak způsobili škodu za bezmála třicet tisíc korun. „Kriminalisté v současné době po pachatelích vloupání intenzivně pátrají. V případě jejich dopadení jim hrozí obvinění z krádeže a před soudem až dvouletý trest odnětí svobody,“ doplnila policejní mluvčí Lenka Dvořáková.

Pohřešovaný senior zemřel při autonehodě, nezvládl zatáčku  

Jablonec n. J. – Policisté pátrali po sedmdesátiletém seniorovi ze Semilska, který odjel mezi pondělní 21. hodinou a úterní 4. hodinou ranní svým osobním vozem. Vrtulník téhož dne před 14. hodinou objevil vozidlo havarované v Jablonci nad Jizerou. Muž havárii nepřežil. Vyplynulo, že senior nezvládl průjezd zatáčkou. Vozidlo pak nabouralo do dvou stromů a obrátilo se na střechu.

S kolem neujel, kriminalista ho poznal v Turnově na ulici  

Turnov – Minulou neděli v podvečer odcizil ze stojanu před prodejnou potravin v Příšovicích čtyřiadvacetiletý cizinec pánské horské jízdní kolo v hodnotě 6 500 korun. Měl ale přitom velkou smůlu, protože nejprve celou událost zaznamenala bezpečnostní kamera a potom ho hned druhý den podle fotografie z kamerového záznamového systému poznal v Turnově na ulici kriminalista. „Ten ho také na místě zadržel a předal policistům turnovského obvodního oddělení policie. Ti mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže a ponechali ho v policejní cele do doby, než o něm rozhodl soud,“ popsala policejní mluvčí Ivana Baláková. Soudní jednání v této věci proběhlo už ve středu 2. srpna, tedy do 48 hodin od jeho zadržení v Turnově. Cizinec ze soudní síně odešel s podmíněným čtyřměsíčním trestem odnětí svobody se zkušební dobou jednoho roku. Policistům se podařilo odcizené jízdní kolo zajistit a vrátit zpět majiteli.

Mladá cyklistka nezvládla řízení, letěl pro ni vrtulník  

Koberovy – Mladičká cyklistka doplatila na přecenění dovednosti. Ve čtvrtek krátce před polednem na silnici třetí třída v obci Koberovy havarovala na kole mladistvá dívka. Při projíždění mírného klesání vlivem rychlosti nezvládla řízení, vyjela na břeh a poté dopadla zpět na vozovku, kde zůstala ležet. Při tomto pádu dívka utrpěla zranění, se kterým letecky transportována do Krajské nemocnice v Liberci. „Charakter jejího zranění a doba léčení jsou předmětem probíhajícího šetření. Alkohol byl u ní vyloučen provedenou dechovou zkouškou, která měla negativní výsledek,“ doplnila policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Okolí rozhledny Bramberk opět ožije hudební slavností  

Lučany n. N. – Město Lučany ve spolupráci s místními spolky připravuje na sobotu 12. srpna další Bramberské hudební slavnosti. Od 13 hodin u rozhledny Bramberk vystoupí kapely Veranda, Vejlupci a Funngrass. K rozhledně bude od 13 hodin jezdit výletní vláček z Horního Maxova od kostela, kde je konečná MHD. Místní komunikace od křižovatky na Malé Straně bude pro motorová vozidla v době konání akce zcela uzavřena. Na příchozí bude čekat bohaté občerstvení, pro děti pak i jízdy na koních a další zábava. V průběhu akce mohou zájemci přispět na další opravy rozhledny, která se v roce 2014 stala po dramatické dražbě majetkem města. Přispět na rozhlednu lze také prostřednictvím veřejné sbírky na číslo účtu 80039-963239399/0800, do textové zprávy jméno dárce. Díky sbírce je už úvěr, který si musela radnice na nákup rozhledny vzít, splacen. Podařilo se opravit okna a ochozy, střechu a plášť budovy.