Letos se ČT Author Cup nepojede z Josefova Dolu, ale z Bedřichova. A to již v sobotu. Pamětníci si vzpomenou, že velký závod horských kol Author Cup kdysi startoval právě v Bedřichově. Tento rok se tam vrací po šestnácti letech. „Nyní zažíváme asi největší změnu v organizaci závodu za poslední roky. Z důvodu rekonstrukce silnice z Hrabětic do Josefova Dolu jsme byli nuceni přesunout start i cíl závodu do Bedřichova,“ upřesnila za organizátory závodů Iva Štěpánková.

„Letos by prostě neprojeli, v katastru se opravují silnice,“ poznamenal starosta Josefova Dolu Jan Miksa. Tato oprava skončí až příští rok. Od křižovatky na Maxov po Josefův Důl platí úplná uzavírka. Od Hrabětic ke křižovatce na Maxov jsou další omezení.

Biatlonisté SKP Kornspitz Jablonec mají zcela nový jedinečný trenažer, díky kterému mohou trénovat za každého počasí. Na snímku trenér Ondřej Rybář.
Díky novému přístroji mohou biatlonisté trénovat i za deště

„Každopádně je závod dobrou prezentací obce, ubytovatelé mají radost, na tři dny obec ožije. Doufáme, že se sem příští rok vrátí, nabízíme jim dobré zázemí,“ doufá Miksa. Celou slávu tedy letos uvítá sousední Bedřichov. „Zatím o konání dalšího ročníku nepřemýšlíme, bylo dost složité letos vše přesunout,“ poznamenala Štěpánková.

ČT Author Cup je masový závod, kterého se účastní tři a půl tisíce závodníků, kteří se na trať vrhají v několika vlnách, z nichž každá vyšle na trať šest set kol. Start je v 10 hodin u úpravny vody a cíl na stadionu, kde bude připraveno občerstvení a prodejní a soutěžní stánky partnerů závodu. V době od 8:30 do 10:45 bude uzavřena silnice od úpravny vody až po parkoviště Maliník.

Královka v katastru Janova nad Nisou láká k návštěvě i rodiny 
s dětmi na samoobslužnou jídelnu a hlavně na důmyslné hřiště.
Na žulu vzali dynamit. U Královky vyroste nové hotelové wellness centrum

Parkování je možné na všech parkovištích v Bedřichově dle běžného ceníku. Od 9:30 do 16 hodin bude uzavřena silnice od točny autobusy u stadionu směr Lesní chata, Hájovna, Nová Louka. Návštěvníci Královky, Prezidentské chaty a hotelu Premiér mohou využít cestu z Hrabětic.