Krásný Les – Vyhublá doga byla minimálně jeden den uvázaná u billboardu v Raspenavě v Luhové ulici. „Paní, která tam bydlí to oznámila na městský úřad. Nejprve váhala zavolat, nevěřila tomu, že by takového psa někdo dokázal uvázat a nechat napospas osudu," řekla majitelka útulku Azyl pes Krásný Les na Frýdlantsku Kateřina Vojáčková. Psovi se do auta nechtělo. Bál se a vrčel. Piškoty ale nakonec udělaly své.

„Nechal se ukecat. Po příjezdu do útulku byl pes ve stresu , nevěděl co se s ním děje. Je hubený, potřebuje přibrat. Do kotce šel bez problému a zalezl si do předem připraveného pelíšku. Čekala tam na něj miska s baštou a to se mu moc líbilo," popsala Vojáčková. Dnes už se prý doga trochu kamarádila, byť zůstává stále ve střehu stejně jako pracovníci útulku. Přece jen se jedná o dogu, která podle Vojáčkové nemá s lidmi asi moc dobré zkušenosti. Podle zubů jsou psovi asi tři roky. V úterý hzvíře prohlédne veterinář. Čip nemá. „Doga není pes, který se jen tak vyhazuje," tvrdí Vojáčková.

Další uvázaný pes čekal na záchranu v příkopě na Dlouhých Mostech u Liberce. „Během týdne je to již druhý případ uvázaného psa. Jimbo je pejsek rotvajlera, kterého si všiml pán na u patníku v příkopě na místě, kde kolem něho prošlo tolik lidí a nikdo si ho nevšiml. Až konečně v 19 hodin večer se na pejska usmálo štěstí," popsala majitelka útulku. Těžko říct, jak dlouho tam pes ležel. Vůbec prý nevěděl, co se s ním děje, měl pod sebou vyhrabanou díru a byl příšerně hladový.

„Nejdřív koukal nedůvěřivě, ale když viděl piškoty, byl kamarád. Dokud tedy neviděl přepravku v autě a nepokusili jsme se ho naložit, tady nastal velký problém. Pejsek se vzpouzel a vůbec nechtěl nastoupit museli jsme ho tedy malinko oblbnout pastou aby usnul a my ho mohli v klidu a hlavně bezpečně naložit," vylíčila Vojáčková. Po probuzení se klepal strachy. Pes je asi dvouletý a už je ho pořádný kousek. Váží 60 až 70 kilogramů. Poslechne i na povely sedni, lehni. Pracovníci útulku doufají, že oba opuštěnci najdou brzy nový domov.