Pozor, demolice! Ulicí Smetanova nyní neprojdete, a to v úseku od křižovatek s ulicemi Podhorská a Nad Mlýnem. Již několik dní zde probíhá demolice objektu, ve kterém v minulosti sídlil známý podnik JAVOZ. „Demoliční práce i s odklízením materiálu by měly probíhat do konce měsíce února,“ sdělila mluvčí magistrátu Markéta Hozová.

Každý rok má jilemnický Krakonoš trochu jinou podobu, letos je nejmenší ze všech, které na náměstí výtvarník Josef Dufek se dvěma pomocníky od roku  1997 vytvořil. A důvod? Není dostatek sněhu na většího obra. Přesto má letos něco navíc.
FOTO: Krakonošovi do spony opasku vetkl číslici svého letošního jubilea

Kdysi se na tomto místě rodily oblíbené deskové hry, jako jsou například Sázky a dostihy. V posledních letech zde ovšem objekt pouze chátral a majitel se o něj nedokázal dostatečně postarat. Po deseti letech došla magistrátu trpělivost.

Ilustrační foto
Chřipka mohutně nastupuje, po celém kraji zavírají nemocnice i domovy důchodců

Vedení města Jablonec se proto rozhodlo na vlastní náklady budovu strhnout a následně peníze vymáhat z majitele. Jedná se o částku přes dva miliony korun bez DPH. Z důvodů ochrany dlažby byla v místě demolice navezena na vozovku vrstva štěrku.

Tradiční masopustní průvod masek proběhl 4. února v Semilech. Akci odstartoval průvod maškar z Komenského náměstí k radnici.
FOTO: Semily zaplavily o víkendu maškary v pestrobarevných oblecích