„Podívejte, jak se na tu naši labradoří slečnu usmívá," volá Dagmar Kubištová, provozovatelka útulku Dášenka v Lučanech, s neskrývaným uspokojením. Zřejmě se podařilo zažehnat kritický stav pejska, kterého na čarodějnice odebrali majitelům.

Dalmatinovi je podle všeho skutečně přes deset let, ale váží jako štěně. Krmili jej kostmi, rohlíky, co zbylo od stolu. „Když jsme jej přivezli, vydržel jen tak tak natočení reportáže pro NOVU a pak apaticky lehl," popisuje Dáša stav před týdnem. Všichni mysleli, že je konec. Ale Falco je bojovník a navíc mu spoustu energie poslali lidé na facebooku.

„Opravdu, stal se celebritou a lidé píší ze všech koutů republiky, vozí krmivo a dárky. Tak moc je silný psí příběh zaujal," vysvětluje Kubištová. Rozbory krve a moči ale nehovořily příliš optimisticky, veterinář ovšem věří v dobrý konec. „Hlavně aby přijímal a dobře trávil potravu. Dostává injekce B12. Myslím, že to zvládneme," hodnotí stav MVDr. Jaromír Baudyš.

Falco sám se v útulku rozkoukal docela rychle. Jen ještě tolik síly k běhání nemá. Ale sameček se v něm nezapře. To je pro všechny dobré znamení. má chuť žít. „Jen tak nějak neví, co s tím, protože jej nadbíhání fenečce velmi rychle unaví a kecne si na zadek," popisuje současný stav staršího dalmatina Kubištová.

Píší Falcovi vzkazy:

Nikoleta Adamčíková: „Falka znám spousty let, je mu víc než 10 let, znám ho i v dobré kondici. Jeho pravá majitelka ho po rozchodu s přítelem doslova hodila na krk rodičům a na krmení nepřispívala i taková je realita…"

Denisa Albaniová: „Držíme mu všechny packy i palce."

Monika Hazdrová Schneiderová: „Falco to zvládne, je v nejlepších rukou!!!!! Posíláme Andílky léčitele."

Vladimíra Charvátová: „Jsem moc ráda, že je v dobrých rukou a pevně věřím, že se najdou dobří páníčkové."

Milena Macková Pěčková: „Pokud nenajde domov, přijmu ho do své smečky!"