Slavnostní vyhlášení se ve vestibulu Krajského úřadu konalo ve středu 9. ledna odpoledne a dětské kolektivy na prvních místech si přišly se svými pedagogy pro ceny a prohlédnout liberecký mrakodrap. Zvítězila ZŠ T. G. Masaryka Hodkovice nad Mohelkou a získává 20 000 korun, druzí skončili žáci ze ZŠ Na Výběžku Liberec a užijí si získaných 10 000 korun. Na bronzové příčce s pětitisícovou odměnou škol kolektiv ze ZŠ a MŠ Skalice u České Lípy.

Sníh je nepřekvapí. Silničářům ale mnohdy komplikují práci zapadlá auta rekreantů.
FOTO: Za jednu směnu projede sypač v Jizerských horách bezmála dvě stě kilometrů

Cílem projektu bylo propojit propagaci třídění, prohloubit znalosti o třídění a recyklaci a posílit občanskou sounáležitost. „Žáci školy, nebo vybrané třídy společně vytvářely státní znak z odpadových recyklovatelných materiálů, tedy těch, které patří do barevných kontejnerů na tříděný odpad,“ uvedl Jiří Löffelmann. 

Zdroj: Youtube

Do projektu se přihlásilo 54 škol z Libereckého kraje a oslovil nejen učitele výtvarné výchovy, kterým se líbilo neotřelé zadání, ale také učitele dějepisu. Děti se začaly zajímat o heraldiku i historii a o původ znaku, o symboliku jednotlivých jeho částí a potažmo o své kořeny. Vybrané znaky jsou vystaveny ve vestibulu budovy Krajského úřadu až do 9. února.

Martina Papežíková.
Logem Českého ráje se mohou chlubit další dva produkty