Do sbírky se zapojily i obchody v Libereckém kraji, konkrétně 9 v Liberci, 2 v Turnově a po jednom v Jablonci nad Nisou a České Lípě. „Za kraj se podařilo vybrat 6 519 kg potravin a drogerie. Převažovaly těstoviny, rýže, mléko a cukr,“ doplnil ředitel Potravinové banky Libereckého kraje Josef Vlček. Při sbírce pomáhalo 150 dobrovolníků jak v prodejnách, tak i při svozu potravin do banky, dále při třídění a vážení ve skladu banky.

Jarní Tanvaldské sportovní hry seniorů.
FOTO: Senioři si v Tanvaldě zasportovali

Letos poprvé se do Sbírky potravin zapojily i on-line obchody iTesco a Rohlik.cz, kde mohou zákazníci darovat potraviny a drogerii v termínu od 10. do 24. května.

Záštitu nad akcí převzali ministr zemědělství Miroslav Toman a Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR. Charitativní sbírku také podporuje řada známých osobností, mezi nimi herec, moderátor a autor projektu Gastromapa Lukáš Hejlík, herec a režisér Jiří Mádl, Miss World a zakladatelka Nadačního fondu Krása pomoci Taťána Gregor Brzobohatá, spisovatelka Bára Nesvadbová, kuchařka Kamu nebo herečka Simona Babčáková.

Vychází nový týdeník!
Nový Týdeník Jablonecko: O demolici zámečku i letošní Orient Show