V Železném Brodě se tento ročník koná již potřetí a chce si tuto tradici nadále zachovat. Samotný turnaj začal v deset hodin dopoledne odstartováním soutěže. Soutěžících bylo 48 a to od věkové hranice 12 let až k nejstaršímu účastníkovi, který dosáhl věku 74 let. Soutěž je určená pro všechny věkové kategorie bez rozdílu pohlaví. Na tyto turnaje je možné se přihlásit bez hráčské licence, a tak mezi sebou soutěží rodiny, přátelé, kolegové v práci, nebo i manželé.

Organizátor akce byl místní rodák Aleš Kozák, který zorganizoval celou akci jako organizátor i soutěžící, a to od sestavení týmu, po fotografování, výrobu klubových triček, sponzorování přes předávání cen. Na celé akci bylo zajištěno i pohoštění ve formě grilování masa i dalšího občerstvení od studených pokrmů přes teplé nápoje i pivo. Zvolené místo tenisového klubu v Železném Brodě vyhovuje pro turnaj i samotnou hru, a to jak pro svůj povrh, zázemím v uzavřeném prostoru, kde se najdou jak toalety, tak i občerstvením.

Rally Bohemia. Vítězná posádka Rovanpera - Halttunen.
Tým ŠKODA Motorsport získal double ve 46. ročníku Rally Bohemia

Soutěž se vyvíjela opravdu zajímavě a vyrovnaně, a nakonec výhercem se stala trojice družstva kamarádů z Líšného, druhá byla parta přátel z Jablonce a třetí z Jirkova. Dvě soutěžící družstva byla až z 50 km vzdálených lázní Libverda. První cena byla skleněná trofej spolu s dalšími velmi zajímavými cenami od sponzorů. Celý turnaj zachytil dron, a tak je možné se na celou akci ještě jednou podívat z ptačí perspektivy a užít si tak nezapomenutelný zážitek. Byla to krásně strávená sobota v pěkném prostředí s příjemnými lidmi.

„Všem hráčům, a fandům našeho klubu, děkujeme za účast a podporu. Věříme, že i v tomto roce se najdou noví hráči, kteří si tuto hru budou chtít vyzkoušet a přijdou mezi nás. Těšíme se na Vás," doplnila za klub Šárka Vávrová.

Pavel Ježek s dílenským mistrem Stanislavem Šimůnkem (vlevo).
Pavel Ježek. Sklářskou legendu připomíná v Železném Brodě výstava