Speciálním španělským menu pohostili včera španělského velvyslance na liberecké střední odborné škole v Jablonecké ulici. „Pana velvyslance zaujalo, že jsme specifická škola, která se zaměřuje na znevýhodněné žáky,“ vysvětlil ředitel školy Milan Adamec, proč netradiční návštěva na den španělské kuchyně zavítala do právě Liberce. Velvyslanec Pedro Calvo-Sotelo Ibáñez-Martín ochutnal nejen menu, na jehož přípravě se podíleli žáci, odborní učitelé a tamní kuchařka, ale také zhlédl prezentaci, kterou si žáci připravili. Odpovídal i na jejich dotazy. „My Španělé vám Čechům závidíme hlavně řeky, lesy a sníh,“ uvedl.
Nepřehlédněte:
Bytová družstva se ocitla v pasti. Neplatiče již nemohou vyhoditFOTO: Žáci hostili španělského velvyslance
Liberec – Andaluské gazpacho, Valencijská paella a jako dezert pomeranč s olivovým olejem.
Kliknutím zvětšíte
Pedro Calvo-Sotelo Ibánez-Martín (na snímku vpravo), velvyslanec Španělska v České republice, navštívil 22. února v rámci Dne španělské kuchyně v českých školních jídelnách Střední odbornou školu Liberec.
|
Foto: Deník / Zbranek Petr