Nejvíce událostí se odehrálo  v okolí Jablonce nad Nisou, na Semilsku a Českolipsku. Pád stromu uzavřel několik komunikací v přímo v Jablonci nad Nisou, Tanvaldu, ve Svoru, Kamenickém Šenově, Semilech i v Liberci. „V Lučanech nad Nisou vítr vytrhl ze země autobusovou zastávku, kterou hasiči museli zabezpečit, aby neohrožovala okolí. Kvůli větvím, které se zachytily v drátech elektrického napětí, je na Jablonecku část domácností bez elektřiny,“ vyjmenovala pár událostí tisková mluvčí hasičů Pavlína Bílková. 

Tomáš Procházka.
FOTO: Padlý voják v Afghánistánu byl z Hrádku nad Nisou. Působil jako kynolog

Omezený provoz je i na železničních tratích. Konkrétně mezi Křižany a Karlovem pod Ještědem. I více než půlhodinová zpoždění nabíraly vlaky křižující Českou Lípu ještě po osmé ráno. Na vlak z Liberce směrem na Děčín si počkal i Pavel Šíma. „Hlavně, že se sem ženu, abych to stihl a pak tady mrznu," podotkl pokuřujíc prý už druhou cigaretu. „Tak alespoň se omlouvají,“ zasmál se Šíma a ukázal na amplion pravidelně opakující strojová hlášení o zpoždění. 

„Na trati mezi Českou Lípou a Novým Borem byl obnoven provoz v 6:45 hodin. Jiné události v tuto chvili v Libereckém kraji neevidujeme,“ uvedl mluvčí Správy železniční a dopravní cesty Pavel Tesař. 

Velvyslanec USA Stephen B. King (na snímku vpravo) navštívil 18. října laboratoře Technické univerzity v Liberci.
Vysoká škola strojní v Liberci si připomněla 65 let trvání

Následky proměnlivého počasí budou zcela jistě hasiči odstraňovat ještě několik hodin.