O zábavu nepřijdou ani ti, kteří nebudou soutěžit. Pro ně jsou připraveny vepřové hody na sobotu i na neděli.
„Jen pro soutěžící vaříme dvě stě porcí guláše a připraveno máme i dostatek kyselky na uhašení žízně,“ uvedl za organizátory Martin Marek. Podle jeho slov bude vepřových dobrot ale daleko víc a chybět nebudou ani hasičské speciality. „No, co byste si představili pod takovou uzenou proudnicí,“ poznamenal s úsměvem Marek.
Při přípravě víkendových hodů řezník skolí čtyři čuníky a kuchařům je předá ještě s dalším dokoupeným masem. „Klasicky nemůže chybět černá i světlá polévka, připravujeme jitrnice, jelítka či ovar,“ vypočetl namátkou.
Dvě stě šedesát pět účastníků by se mělo zúčastnit i druhého kola, které proběhne v květnu na Smržovce. Tam děti a dorost budou bojovat o vítězství v technických disciplínách požárního sportu.