Ze zahrady, kde si dítě hrálo se svou sestrou, zmizelo v úterý krátce po půl druhé odpoledne. Oba rodiče začali chlapce hledat kolem domu i v něm, syna ovšem nikde nenašli, a proto celou věc oznámili na tísňovou linku policie. Na místo ihned vyjely hlídky z Jablonce nad Nisou i Liberce včetně psovoda se služebním psem. Protože je zahrada z jedné strany ohraničena korytem řeky Nisy, nemohli policisté vyloučit skutečnost, že chlapec mohl do řeky skočit.

Nehoda. Ilustrační foto.
Řidička nabourala do dvou dalších aut. Pak odjela

„Navíc v době, kdy rodiče začali chlapce hledat, byly také otevřeny dveře z domu vedoucí do ulice, kterými mohl chlapec také odejít směrem k hlavní silnici.,“ informovala policejní mluvčí Dagmar Sochorová. Matka také uvedla, že by měl mít u sebe její syn mobilní telefon, na který se mu snažila bohužel neúspěšně dovolat. Opakovaně mu volala, telefon sice vyzváněl, ale nikdo ho nezvedal. Je naprosto samozřejmé, že všichni měli o chlapce velký strach.

Do pátrání se s dvaceti policisty zapojily také dvě jednotky hasičů, včetně dobrovolných z Proseče. Lokalizace mobilu, který měl mít chlapec u sebe, ukázala, že je v blízkosti domu. Nakonec dítě psovod s otcem nalezli v autě zaparkovaném za domem v zadní části zahrady. „Chlapec seděl za předními sedačkami a sledoval pohádky v mobilním telefonu. Byl nalezen zcela v pořádku bez jakéhokoliv zranění,“ dodala Sochorová.