Nápad celého turnaje se zrodil na Nový rok, kdy Daniel Skalický s Jakubem Mulačem uvažovali o uspořádání nějakého místního hokejového zápasu pro milovníky tohoto zimního sportu.

Z MALÉHO HOKEJE SE STALA VELKÁ UDÁLOST

Původní myšlenkou bylo pouze sehnat pár dalších kamarádů a sestavit tak dva týmy pro přátelský „ťukec". „Na sociální síti se z události stal celkem boom. O akci byl ohromný zájem. Během tří hodin se nám přihlásilo šestnáct týmů. V té chvíli jsme zarazili registrace, jinak bychom tu dnes měli třeba padesát týmů," uvedl pořadatel akce Mulač.

JEDNO HŘIŠTĚ ZATOPILA VODA

Přípravy na turnaj byly velmi rychlé. Vše se stihlo zhruba během jednoho týdne. V pondělí se přihlásily týmy a už ve čtvrtek vyrazili organizátoři připravovat kluziště. „Kluci, co akci připravovali, si všechno vypluhovali sami ve svém volném čase," řekla Kateřina Jiroušová z Jablonce.

„Na začátku tu všude bylo půl metru sněhu. Tři hřiště jsme vyfrézovali a jedno vyházeli lopatami. Bylo to šílený, celkem nám to zabralo asi patnáct hodin, možná i víc," prohlásil Skalický, druhý z hlavních pořadatelů.

Hokejisté nakonec hráli pouze na třech kluzištích, čtvrté totiž promočila voda. „O jedno hřiště jsme přišli, ale jinak je led zatím docela fajn. Doufáme, že vydrží i na poslední dva zápasy a všichni to přežijeme," dodal s úsměvem Mulač.

S HOKEJKOU TO UMÍ I HOLKY

Týmy rozdělili do čtyř skupin, z každé postoupily dva nejlepší do vyřazovacích bojů. Za každý tým nastoupili na led tři hráči, čtvrtý byl na střídání.

Mezi účastníky turnaje byla i jednadvacetiletá Barbora Šálková z týmu Princezny. „S kluky ze školy jsme se hecli a složili tým. Turnaj dopadl skvěle. Podařilo se mi vstřelit jeden gól a u dvou jsem asistovala," prozradila Bára, která poprvé nazula brusle už ve třech letech.

Do finále se probojovali „Jágr TEAM" a „No exuces". Po dramatickém souboji si zlatý pohár mohli odnést hráči Jágr TEAMu. Bohužel ale organizátoři v dobré víře urychlit vyhlášení, vzhledem k mrazivému počasí, na poháry úplně zapomněli. S omluvou ale slíbili, že je opožděně hráčům předají.

POŘADATELÉ ODVEDLI POŘÁDNÝ KUS PRÁCE

Turnaj se rozhodně vydařil a je jasné, že nultý ročník byl pouze začátkem. Letošní událost podpořilo množství sponzorů, mezi nimi i Česká mincovna. Pokud to podmínky dovolí, chtějí akci v následujících letech opakovat a i vítězové si určitě odnesou své poháry včas.