Kauza odstartovala v únoru roku 2016. Soudkyně tehdy povolila odposlechy u mužů, kteří byli podezřelí z drogové trestné činnosti. O den později podle obžaloby zaslala dceři SMS s výčitkou, že se s muži stýká a že je otázkou času, kdy skončí v hledáčku policie. Dcera se měla pohybovat ve společnosti dealerů pervitinu, kteří byli rozhodnutím soudkyně sledováni.

Soudkyně nicméně trvá na tom, že dceři poslala jen přepis SMS zprávy, která jí přišla přes internet. „Trvám na tom, že jsem své dceři neřekla nic ze spisu,“ popsala před soudem Treglerová.

Vizualizace přestavěné křižovatky Rádelský mlýn. Pracovat by se tu mělo začít příští rok. Přestavbou zmizí hned několik potencionálně nebezpečných míst.
Do Jablonce přes Liberec. Sledovaná rekonstrukce křižovatky začne už v pondělí

Jiný názor na to měli policisté, kteří případ vyšetřovali. „Trestného činu se podle závěrů kriminalistů soudkyně dopustila tím, že při výkonu pravomoci soudce okresního soudu měla neoprávněně vyzradit informace ze spisového materiálu, kterými při výkonu své funkce disponovala,“ upřesnil mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu Jaroslav Ibehej.

Obviněna několikrát

Poprvé byla soudkyně obviněna na podzim roku 2016. „O zahájení trestního stíhání nás policie informovala 24. října roku 2016,“ potvrdil tehdy mluvčí jabloneckého soudu Jaroslav Kneř.

V květnu 2018 podali kriminalisté návrh na obžalobu Lucie Treglerové, státní zástupce ho však vrátil a žádal o doplnění. Podruhé policisté navrhli obžalovat soudkyni koncem roku 2018.

Treglerové hrozilo až pět let vězení. Soudkyně, kterou v roce 2018 ministr spravedlnosti dočasně zprostil funkce, vinu odmítá. „Necítím se vinna, nic jsem neprovedla, celé je to nesmysl,“ komentovala Lucie Treglerová už své první obvinění.

Svatba. Ilustrační foto.
Nejen magické dvojky lákají snoubence. Zájem je i o data se zdvojenou číslicí