Mezi voliči tak byli například Eva Puskarčíková či Michal Krčmář. „Volil jsem, protože je to jeden z mála způsobů, jak můžeme něco ovlivnit. A je důležité vyjádřit svůj názor,“ říká Krčmář, který se právě vrátil z třítýdenního soustředění. Právě častý pobyt v zahraničí komplikuje sportovcům účast ve volbách. „Když mi to čas dovolí, přijdu pokaždé volit. Pokud jsem ale zrovna v cizině, tak se voleb bohužel neúčastním,“ dodává elitní biatlonista.

Podobně jsou na tom i bratři Krupčíkové, kteří si tentokrát událost ujít nenechali. „V posledních letech jsem moc často nevolil, protože jsem hodně času trávil na místech v Evropě. Častokrát i mimo města, kde by se volit dalo,“ sděluje biatlonista Tomáš Krupčík. Dle jeho slov se při volbě strany zaměřuje zejména na volební program.

S hlasovacím lístkem dorazila i jablonecká rodačka a bývalá reprezentantka v biatlonu Jitka Lanová. „Určitě je důležité, aby lidé chodili k volbám. Můžeme tak rozhodnout o svých životech a budoucnosti,“ uvádí účastnice mistrovství světa. I ona si nenechala ujít žádné volby, pokud zrovna nebyla na soustředění.