Hlavní tah na Harrachov byl v odpoledních hodinách sjízdný, přesto nejkritičtější situace vládla na Železnobrodsku. „Proud nám pustili kolem desáté hodiny, nyní v patnáct hodin stále jde. Horší situace vládne na vedlejších silnicích do menších obcí. Mám poznatky, že místy jsou neprotažené,“ uvedl Václav Horáček, starosta Železného Brodu.
Kvůli těžkému sněhu popadaly stromy na zkratkové trase z Bratříkova na Železný Brod. „Stromy napadaly na komunikaci i do drátů elektrického napětí. Policie silnici uzavřela, na místě čekali hasiči na příjezd pracovníků ČEZ. Ve večerních hodinách byla silnice otevřena,“ uvedla Ludmila Knopová, tisková mluvčí Policie ČR v Jablonci.
Některé autobusové linky byly uzavřeny. „Směr Železný Brod Turnov horem přes Klokočí je policií uzavřena silnice,“ uvedl Libor Dressler, dispečer pravidelné meziměstské dopravy ČSAD Jablonec.
Na Pěnčínsku popadaly další stromy. „Je porušené elektrické vedení, asi na třech místech vyskratovalo i veřejné osvětlení,“ dodal Richard Hübel, starosta Pěnčína.
Pro odlehčení napjaté situace vyprávěl úsměvný minipříběh. „Spolu s policisty jsme museli po vesnici hledat dopravní značku Slepá ulice. Nakonec jsme ji u jedné firmy sehnali, ale byl to frmol,“ smál se Hübel.
Podstatně lepší situace vládla včera na Maloskalsku. „Je to lepší než včera, elektřina nešla chvíli ráno, ale škola oproti úterý funguje. Pár stromů se do drátů opřelo, větve i celé stromy padají na komunikaci směrem na Suché skály, ale myslím, že dnešní situaci mají všechny složky pod kontrolou,“ řekl Jiří Nejedlo, starosta Malé Skály.