Městské informační centrum Liberce a Jablonecké kulturní a informační centrum spolu s libereckou Technickou univerzitou v současnosti připravují novou mapu z řady Direction.

Zatímco byl první díl této unikátní mapové řady věnován mladým návštěvníkům a druhý díl rodinám s dětmi, tentokrát se tým, pod jehož hlavičkou nová mapa vzniká, zaměřil na jinou kategorii.

„Naše nová mapa je pro lidi v aktivním věku, kteří u nás chtějí najít jak odpočinek, tak zábavu. Nebojí se nových zkušeností, někteří chtějí sportovat, vidět muzeum či galerii nebo zajímavá místa našich měst ať již přírodní, kulturní, architektonická nebo průmyslová. Zajímají se o regionální produkty, stejně jako o jedinečnost a neopakovatelnou atmosféru našeho regionu," vysvětlil Daniel Vrbík z Technické univerzity Liberec.

Unikátnost těchto map tkví v tom, že o jejich obsahu rozhodují místní obyvatelé, kteří doporučují, či nedoporučují turistům místa a akce hodné jejich pozornosti. Zapojit se do vytváření mapy můžete už teď. Jde to jak elektronicky na http://direction.tul.cz. Jablonečtí navíc mohou využít i klasickou papírovou formu. Dotazník totiž můžete vyplnit v informačním centru v Domě Scheybalových. „Pokud v dotazníku vyplníte také váš e-mail, můžeme vám zaručit, že budete jedni z prvních vlastníků této mapy," dodal na závěr Vrbík.