Vladislav Husák vystudoval Střední ekonomickou školu v Rakovníku a po maturitě nastoupil jako horník-technik na důl Nosek v Tuchlovicích. V roce 1985 nastoupil do Sboru národní bezpečnosti, kde zastával funkci regulovčíka OŘD Správy hlavního města Prahy. Tento fakt se stal jedním z prvních důvodů jeho kritiky. V devadesátých letech dokončil bakalářské studium na Policejní akademii v Praze a od září 1996 vedl Obvodní ředitelství Praha 5. V letech 2005 až 2007 působil jako policejní prezident. Na tuto funkci rezignoval v souvislosti s vyšetřováním jeho role v korupční aféry okolo rozdělování státních zakázek na výrobu biolihu. Podle Inspekce ministra vnitra ale žádný trestný čin nespáchal.

Posléze byl u cizinecké policie a od března 2011 působil rok jako náměstek policejního prezidenta. Jeho odchod z této pozice opět provázel mediální humbuk, když se objevila zpráva, že se v Obecním domě setkal s kontroverzními podnikateli Tomášem Hrdličkou a Romanem Janouškem. Tvrdil, že šel kolem a jen se zastavil pozdravit své známé.

V září 2013 se stal novým krajským ředitelem policie v Libereckém kraji .„Vnímá pozici krajského ředitele, ať už kdekoliv po republice, jako prestižní, která se neodmítá," řekla tehdy mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Vladislav Husák  - Ředitel policie Libereckého kraje.
Hejtman Libereckého kraje: Očekávám Husákovu veřejnou omluvu za selhání

Od té doby se mu kontroverze vyhýbala až doteď. V pondělí informoval Radiožurnál o jeho účasti na sobotní oslavě v teplickém hotelu Prince de Ligne. „Když jsem na místo dorazil, s oběma pány jsem se sešel a nějakou dobu jednal (…). To, že se v místě koná ještě rodinné setkání pana Bendy, jsem zjistil až na místě,“ řekl Husák pro PressPort Magazín.

„Případem se zabývá odbor vnitřní kontroly policejního prezidia,“ vysvětlila Deníku vedoucí Oddělení tisku a prevence Krajského ředitelství policie Libereckého kraje Jana Světlá. Policejní prezident Jan Švejdar považuje Husákovo jednání za nepřijatelné a neomluvitelné. „Vyzval jsem ho, aby přijal osobní odpovědnost,“ dodal.