Opouštět zavedený podnik není jednoduché. A naskakovat do rozjetého rychlíku také ne. V takových rolích jsou v těchto dnech Pavel Horčička a Ivoš Konečný. Předávají si jabloneckou pizzerii Paolo doslova za pochodu.

Předáváte skvělou a zavedenou restauraci. Proč?

Pavel Horčička: Trochu si od této práce, kterou jsem dělal jedenáct let odpočinu. Ale z gastronomie a hotelnictví neodcházím úplně. Hosté mne najdou v podniku Caffeteria OUTU u skvělé kávy a dezertů.

Za co nejvíc Půlměsíci vděčíte?

P. H.: Za tým. Chtěl bych jim poděkovat. Za celých téměř jedenáct let. I když samozřejmě všichni tu se mnou nebyli po celou dobu. Bez těchto lidí bych to nikdy nezvládl. V každém případě je tento tým, tvrdím, nejlepší z celého Jablonce. Poděkování patří samozřejmě i hostům, se kterými se zde rád budu potkávat, již v pozici klienta.

Zachová si pizzerie tak vysokou laťku jako dosud?

P. H.: Já doufám, že nejen zachová, ale bude ještě lepší a chtěl bych mu popřát hodně štěstí. Zároveň novému majiteli hodně úspěchů a trpělivosti.

Ivoš Konečný: Budu se o to snažit, start bude pozvolný. Rád bych použil současného stavu jako odrazového můstku pro posun laťky vzhůru. Provoz je stabilní a zavedený. Hosté se nemusí obávat žádné revoluce, určitě se však budu snažit kvalitu provozu posouvat dál.

Podělte se o plánované novinky.

I. K.: Především věřím, že tu zůstane stejný tým , který zde Pavel vybudoval. Je pro restauraci základním stavebním kamenem a je fantastický. Rád bych zavedl sezonní jídla a více do menu zařadil sezonní zeleninu. To mi trochu chybí.

Jen na dohled se pomalu začíná budovat nákupní centrum, kde bude minimálně jedna restaurace. Nebojíte se konkurence a odlivu hostů?

I. K.: Myslím, že není potřeba bát se konkurence, konkurence je zdravá. Drží nás v pozoru. Nutí nás se posouvat dál, vyvíjet se a tvořit stále něco nového. Zlepšovat se.

Co je vůbec předností této restaurace v centru Jablonce? Její atmosféra?

I. K.: Hlavním devízou je její vybudované dobré jméno. Přednosti jsou v kvalitě jídla a servisu. Restaurace si dokázala vysoký standard služeb udržet celých jedenáct let.

Vybavujete si, když jste přišel do této restaurace poprvé?

I. K.: Samozřejmě. Byl to ještě starý Stříbrný půlměsíc, restaurace ještě nebyla pod vedením Pavla Horčičky. A tenkrát to tu moc nevonělo… Odjel jsem tehdy na několik let do zahraničí. Po návratu jsem přišel do úplně jiného podniku, který byl v Jablonci číslem jedna. Atmosféra podniku se změnila o 180 stupňů, samozřejmě k lepšímu. A nyní jej povedu…