Mluvčí Krajské nemocnice v Liberci, kam měl být Husák letecky převezen z Kořenova, kde bydlí, nechtěl situaci komentovat. „Nepotvrdím vám to, ani to nebudu komentovat. To je oficiální stanovisko nemocnice,“ řekl Václav Řičář Deníku. Ani policejní mluvčí Vojtěch Robovský nechtěl událost komentovat. „Nepodáváme k tomu žádné informace,“ řekl Deníku.

Jana Světlá, vedoucí Oddělení tisku a prevence krajské policie, Deníku řekla, že událost se stala v době, kdy měl Vladislav Husák dovolenou. Potvrdila také, že se incident stal v Účelovém zařízení policie v Kořenově.

O příčinách hospitalizace se tak zatím jen spekuluje. Podle Radiožurnálu bylo hlavním důvodem vyčerpání a celková únava. Seznam zprávy zase uvedly, že měl mít Husák infarkt.

Pozornost médií si ředitel Krajského ředitelství policie v Liberci vysloužil po tom, co se ukázalo, že byl o víkendu na oslavě exposlance Bendy v teplickém hotelu. Za účast na nelegální párty, které se účastnili i další politici, přišel Vladislav Husák o funkci. Policejní prezident Śvejdar ho k 1. únoru odvolal. Než celý incident prošetří odbor vnitřní kontroly policie bude Husák působit jako metodik Útvaru policejního vzdělávání a služební přípravy.

Vladislav Husák.
Ředitel policie v Libereckém kraji končí. Neustál mejdan v teplickém hotelu

„S policejním prezidentem jsem se shodli na tom, že do doby ukončení kázeňského řízení budu zařazen na pozici bez příplatku za vedení. Tyto kroky jsem zvolil především proto, aby nebyla poškozena dobrá pověst policejního sboru a naše dlouhodobá a úspěšná práce v našem kraji. Věřím, že celá personální situace bude vyřešena co nejdříve,“ sdělil Husák ke svému odvolání.

Okolnosti sobotní noci komentovat nechtěl, už dříve se ale vyjádřil pro PressPort Magazín. Do Teplic prý jel primárně na setkání s Milanem Hniličkou a Jiřím Šlégrem.

„Naším společným a dlouhodobým tématem je činnost sportovní unie, za kterou jsem oprávněn jednat. Využil jsem situace a příležitosti a dohodl se, že bude časový prostor pro uvedená témata právě za účasti obou pánů. S oběma jsem letos na téma sportovní unie už jednal. S časem i místem schůzky jsem souhlasil, domluva byla po 19.00 hodině v Teplicích v hotelu Prince de Ligne,“ objasnil důvody schůzky Husák.

Vladislav Husák. Ředitel krajského ředitelství Policie ČR Libereckého kraje.
Kauzy přitahuje jako magnet. Kdo je Vladislav Husák?

Osobu Husáka provázela kontroverze i v minulosti. V letech 2005 až 2007 působil jako policejní prezident. Na tuto funkci rezignoval v souvislosti s vyšetřováním jeho role v korupční aféry okolo rozdělování státních zakázek na výrobu biolihu. Podle Inspekce ministra vnitra ale žádný trestný čin nespáchal. 

Posléze byl u cizinecké policie a od března 2011 působil rok jako náměstek policejního prezidenta. Jeho odchod z této pozice opět provázel mediální humbuk, když se objevila zpráva, že se v Obecním domě setkal s kontroverzními podnikateli Tomášem Hrdličkou a Romanem Janouškem. Tvrdil, že šel kolem a jen se zastavil pozdravit své známé.