K závěru se blíží lyžařská sezóna v Libereckém kraji. Kvůli nedostatku sněhu už některé areály ukončily provoz, jako například Bedřichov v Jizerských horách nebo Studenov v Rokytnici nad Jizerou v Krkonoších. Další omezily provoz přes pracovní dny kvůli klesajícímu zájmu lyžařů. Podmínky jsou ale nadále velmi dobré, na sjezdovkách je až 80 centimetrů sněhu.

V pracovní dny bude například mimo provoz od pondělí Severák v Hraběticích a v největším středisku Jizerských hor na Tanvaldském Špičáku bude zřejmě jezdit jen lanovka. „Sněhu je dostatek, záležet bude na zájmu. Severák chceme o příštím víkendu ještě pustit," uvedl ředitel SKI Bižu Pavel Bažant. Ski bus mezi areály už nejezdí týden.

Klesly noční teploty a sníh dobře drží. „Pro lyžaře je to ideální, žádní lidé, nízké ceny a super kopec. V noci mrzne, přes den je jen několik stupňů nad nulou. Jezdíme na severní straně, kde sjezdovky vydrží skoro po celý den," uvedl ředitel areálu na Ještědu v Liberci Jan Svatoš.

Z areálů v západní části Krkonoš jsou v plném provozu už jen Harrachov a Vítkovice, v Jizerských horách Rejdice a Černá Říčka v Desné.