Vyrazí na Den válečných veteránů aneb Pomníčky 2017

Smržovka – Desátý ročník pochodu ke Dni válečných veteránů se ve Smržovce koná již tuto sobotu 11. listopadu. Zájemce čeká krátké putování s členy klubů vojenské historie v historických uniformách po pomnících a pomníčcích obětem 1. světové války v okolí. Chvilka ticha a položení květin bude vzpomínkou nejen na ně, ale i na všechny ostatní padlé ve válečných konfliktech. Celá trasa je dlouhá 11 kilometrů a není příliš náročná. Po návratu si posedí, občerství se a poklábosí v restauraci Parkhotel.

Bedřichov vyveze obyvatele a přátele na vánoční trhy

Bedřichov – Obec Bedřichov zve své občany a přátele Bedřichova na vánoční trhy do německého města Bautzen neboli Budyšína. Zdejší vánoční trhy jsou známy svou velice pokladnou atmosférou. Sobota 9. prosince, odjezd ve 13 hodin od obecního úřadu (autobusová doprava zajištěna), příjezd ve večerních hodinách. Přihlášky co nejdříve e-mailem: infocentrum@bedrichov.cz, nebo telefonicky 723 561 178.

Památný jilm najdete ve Bzí

Bzí u Žel. Brodu – Vlastník souhlasil, a tak ve Bzí vyhlásili nový památný strom, kterým je jilm horský. Strom vysoký 25 metrů s obvodem kmene 385 cm patří k mimořádně významným. Zájemci jej uvidí, když půjdou po modré turistické cestě ze Bzí do Veselí, jilm se nachází po pravé straně silnice za intravilánem obce a nelze ho minout.