Po hrázi na Černé Nise se až do listopadu neprojdete  

Bedřichov – Na hrázi vodní nádrže Bedřichov probíhají opravy. Z důvodu prací bude hráz na Černé Nise uzavřena až do konce listopadu tohoto roku. Pěší mohou využít povalový chodník po pravém břehu od hráze, cyklisté se mohou vydat od Mechoviště po Povalové cestě a dále po Nové elektrárenské cestě na levý břeh od hráze. Přehrada bude i přes opravy napuštěna vodou.

Smržovští budou jeden den bez vody i elektřiny  

Smržovka – Severočeské vodovody a kanalizace a ČEZ Distribuce informují o plánované dodávce vody a elektřiny, ke které dojde ve středu 26. července. Bez vody se budou muset obejít obyvatelé smržovských ulic Zahradní, Sklářská, Komenského a Havlíčkova. Náhradní zásobování cisternami bude zajištěno. K přerušení dodávky elektřiny bude docházet v průběhu dne na různých místech. První lidé budou bez elektřiny od 7.30 do 10 hodin dopoledne, kompletně by měla být dodávka elektřiny obnovena po 15. hodině. Přehled všech zasažených míst a přesný časový harmonogram odstávek naleznete na oficiálních webových stránkách města Smržovka www.smrzovka.eu.

V Zásadě pod školou se věnují údržbě přírody  

Zásada – V přírodní památce Zásada pod školou, která má rozlohu 2,33 hektarů, došlo k výseku travin. Jedná se tak o důležitou součást péče o tuto lokalitu. Důvodem ochrany tohoto místa je zamokřené stanoviště, na kterém se vyskytuje vachta trojlistá, lidově nazývána hořký jetel.

Do festivalu Keltská noc zbývají necelé tři týdny  

Harrachov – V letošním roce se koná již 22. ročník festivalu Keltská noc. Nabitý program nabídnou skupiny, jako jsou Tři sestry, Tata Bojs či Mňága a Žďorp. Bližší informace o festivalu v nejvyšší nadmořské výšce na www.keltskanoc.cz