Cizinci se porvali do krve, napadli ženu  

Jablonec n. N. - Strážníci se museli vypořádat se čtyřmi polsky mluvícími lidmi v ulici E. Floriánové, kteří se do sebe ve středu večer surově pustili. Z výpovědi účastníků, které vzhledem k jazykové bariéře nebylo moc rozumět, vyplynulo, že dva muži napadli ženu. Žena i muži měli krvavá zranění a jeden z mužů nepohyblivou zraněnou ruku. "Ženu pravděpodobně bránil další muž, který si na pomoc vzal kovovou tyč. Strážníci muže s tyčí odzbrojili a na místo přivolali jak záchranku, tak Policii ČR která si celou záležitost převzala," uvedla mluvčí magistrátu Markéta Hozová. 

Pes se vydal mezi regály do obchodu  

Jablonec n. N. - Pes se vydal nakupovat. I tak by se dal s nadsázkou popsat případ toulavého chlupáče. Díky číslu na známce ale strážnici zjistili, komu patří pes, který se volně proháněl mezi regály v Kauflandu a nechtěl se nechat chytit. "Hlídka městské policie přijela na místo, psa odchytla a vrátila majitelce. Ta jako omluvu uvedla, že pes utekl, protože jim někdo v noci vylomil vrata do zahrady," doplnila mluvčí jabloneckého magistrátu Markéta Hozová. O noční návštěvu polistické věděli a v Útulku Dášeňka evidovali pejska jako hledaného. 

Jablonecká radnice. Ilustrační snímek
Jsme důvěryhodným sportovním městem?

Strážníky volají ke zvířátkům, někdy k záchraně, někdy z obavy o život  

Jablonec n. N. - Na městské strážníky se v obavě o manželův život obrátila majitelka bytu v ulici Budovatelů. Sršeň jim vlétl oknem v pondělí v noci domů, strážníci jej vypustili zase ven. "Ve čtvrtek večer sundávali strážníci malé kotě z balkónu v prvním poschodí v Křišťálové ulici. Do příchodu majitelů se malého cestovatele ujala sousedka, která strážníky požádala o pomoc s obavou, aby koťátko z balkónu nevypadlo," popsala další "zvířecí" zásah mluvčí jabloneckého magistrátu Markéta Hozová.

Otevřené okno do sklepa se zloději přímo nabízelo  

Jablonec n. N. - Majitel jabloneckého rodinného domu přišel o sadu zimních pneumatik. Doplatil na neuzavřené sklepní okno. Jablonečtí policisté se nyní zabývají krádeží vloupáním do sklepa domu v ulici Průmyslová. V době od 31. července do 7. srpna navštívil rodinný dům nezvaný host. Ke vstupu mu napomohlo právě otevřené sklepní okno. Poté, co se zloděj dostal do domu, následně násilím překonal dveře do chodby sklepa. Odnesl sadu zimních pneumatik značky Continental Winter Conti TS 850. Majiteli tak způsobil škodu za bezmála 9 tisíc korun. Policisté po pachateli i odcizených věcech nyní pátrají Hrozí mu až dvouletý trest. „Apelujeme tímto na občany, aby si v době odchodů z domu, či bytu, řádně zabezpečili všechny možné přístupové cesty či otvory a nedávalli tak snadnou příležitost zlodějům," uvedla policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

Miroslav Pelta.
Miroslav Pelta odstoupil z funkce v dozorčí radě