Řidič náklaďáku vjel kam neměl, vzal při tom sebou sloup  

Kokonín – Ve středu krátce před polednem „orval“ nákladní vůz sloup v Kokoníně v křižovatky ulic Boční a Rychnovská. Řidič s vozem a návěsem jel po ulici Boční ve směru na Pulečný. Při odbočování neodhadl odstup a zavadil návěsem o sloup veřejného osvětlení, poškodil dopravní značku a rozhlasovou skříňku, před tím ale nerespektoval značku Zákaz vjezdu nákladních automobilů. Alkohol byl u něj vyloučen. Škoda činí asi 66 tisíc korun.

Z kůlny na zahradě ukradl trialový motocykl  

Jablonec n. N. – Tento týden v době od pondělních večerních hodin do úterního odpoledne dosud neznámý pachatel poškodil oplocení pozemku jednoho z domů v ulici Rybářská v Jablonci. Na pozemek pak vnikl a ze samostatně stojícího objektu na něm odcizil trialový motocykl značky Honda Monte Cota 315R v hodnotě 35 tisíc korun.

Bez technické, povinného ručení a se zákazem řízení  

Jablonec n. N. – Ve středu odpoledne byl policisty kontrolován jednatřicetiletý muž při řízení motorového Felicie v ulici Želivského. Policisté zjistili, že muž má vysloven Magistrátem města Liberce zákaz řízení motorových vozidel až do července roku 2019. Podezřelý navíc při kontrole nepředložil doklad o sjednání povinného ručení a uvedený vůz, který řídil, měl propadlou technickou kontrolu již od dubna letošního roku.

U kiosku u rozhledny Bramberk vyhrožoval své bývalé přítelkyni  

Lučany n. N. – Odpoledne v pondělí 7. srpna u kiosku na Bramberku sedmačtyřicetiletý muž slovně vulgárně napadl bývalou přítelkyni a poté se za ní ještě rozběhl i přesto, že má zlomenou nohu. Žena před ním utekla na toaletu. Podezřelý se na ni dobýval a přitom jí vyhrožoval ublížením na zdraví. Hrozí mu až rok vězení.

V tachografu užil kartu jiného řidiče, hrozí mu až dva roky  

Tanvald – Policisté v Tanvaldě chytili řidiče nákladního vozu, který neměl za volantem co dělat. „Policisté zjistili, že v digitálním tachografu vozidla je vložena karta jiného řidiče, na níž se ukládaly údaje o uskutečněné jízdě podezřelého,“ sdělila mluvčí jablonecké policie Dagmar Sochorová. Policisté sdělili třiapadesátiletému muži podezření ze spáchání trestného činu neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací