Od pondělí 31. srpna od 7 hodin do čtvrtka 3. září do 7 hodin budou v Jablonci nad Nisou úplně uzavřené ulice Ladova, Pomněnková a U Pošty, protože se zde bude pokládat asfaltový povrch. S dopravním omezením je ale třeba počítat také v ulici Třeboňská a částečně i v ulici J. Suka.

„Vše zatím nasvědčuje tomu, že se podaří dodržet harmonogram a do 15. října bude provoz v ulici provizorně obnoven tak, aby mohla probíhat zimní údržba," popsal náměstek primátora Miloš Vele a dodal, že nyní přijde na řadu rekonstrukce vozovky včetně odvodnění a instalace veřejného osvětlení.

Rekonstrukce začala letos na konci dubna. Stavební práce potrvají nejdéle do začátku října tohoto roku a vyžádají si náklady ve výši 8,1 milionu korun. Práce v Ladově ulici navazují na loňské rekonstrukce inženýrských sítí.

„Důvodem nynějších zásadních dopravních omezení jsou pokládky asfaltových vrstev vozovky v ulicích Ladova, Pomněnková a U Pošty. Dosud práce probíhaly za jednosměrného provozu pouze s menším lokálním omezením," vysvětlil Radim Zembol, hlavní stavbyvedoucí, s tím, že se budou snažit práce co nejvíce urychlit, avšak postup je značně závislý na klimatických podmínkách.

„Prosíme občany, aby v termínu pokládky svá vozidla s předstihem odstavili mimo komunikaci, připravili se na komplikace vzniklé stavbou a na fakt, že nebudou moci vyjet nebo zajet ke svému domu," upozornil Zembol. „Do hotových úseků bude po dohodě možný vjezd po uplynutí technologické doby, po kterou nesmí čerstvý asfaltový povrch zatěžovat vozidla," doplnil.

Je proto nutné, aby všichni věnovali v době od 31. srpna do 3. září zvýšenou pozornost dopravnímu značení a dbali pokynů zhotovitele.

Práce jinde

Na opravy komunikací bylo letos v rozpočtu města rezervováno 12 milionů korun. Další 3 miliony si vyžádaly opravy mostních objektů. Vzniklo třeba parkoviště pro 40 vozidel mezi ulicemi Rybářská a Saskova. Pokračuje i asi nejsledovanější stavba ve městě. Na místě centra Jabloň vyroste nový obchoďák.