Byť nebyla zima v roce 2015 srovnatelná s tou letošní, recesistická akce Lety na saních přitáhla tisíce diváků.

Organizátoři TJ Sokol Plavy právě nyní ohlásili termín dalšího dílu veleoblíbené recesistické akce, na kterou se do obce Plavy dokážou sjet tisíce diváků. „Předběžné datum konání je sobota 4. března. Akce bude přizpůsobena sněhovým podmínkám," sdělil Martin Makovec, předseda pořádající jednoty.

Již nyní je možné se nahlásit mezi soutěžící posádky létajících strojů. V případě zájmu pište na email letynasanich@seznam.cz. Více informací najdou zájemci o účast na webu tjsokolplavy.cz.

Konání Letů je na sociálních sítích mohutně vítáno, ale objevují se i kritické hlasy. „Dost pozdě, to už nemusí být sníh. Proč nevyužijete toho, že je letos tak pěkná zima," ptá se třeba Handule Čurdová.

Z důvodu náročnosti příprav, organizace a zachování atraktivity akce byl organizátory loni nastaven interval pořádání Letů ob jedno zimní období, tedy jednou za dva roky.

„Chceme tím zvýšit atraktivitu akce. Ono připravovat každý rok areál, samotné Lety a k tomu třeba ještě stroje je dost náročné. Chceme na trať dostat i více strojů, což znamená i vylepšit komunikaci s potencionálními účastníky," doplnil k dvouletému intervalu Ivan Pitro, další z organizátorů a sám mnohonásobný účastník akce.