Novou sezonu odstartuje Divadlo F. X. Šaldy už 21. srpna. Na závěr prázdnin chystá hned dvě premiéry – operu Lovci perel a činoherní komedii Blbec k večeři. Se svými herci se ale místní i přespolní diváci mohou setkat už teď v on-line projektech.

„Přímé přenosy a všechny reprízy programu je možné sledovat zdarma jak na YouTube kanálu, tak na Facebooku DFXŠ a nově i na webové platformě www.saldovo-divadlo.cz, která nabízí sledování pořadů a příspěvků na jednom místě všem,“ uvedla ředitelka divadla Jarmila Levko.

Hřenské soutěsky.
Soutěsky v Hřensku přivítají o víkendu první turisty. Začne opožděná sezona

Kromě divadelního večerníčku, čili čtení herců divákům na dobrou noc, nebo divadelního seriálu Operace Archa tu například najdete i meditační zastavení s herečkou Eliškou Jansovou, členkou činohry DFXŠ. „V krátkých videích se s Eliškou odpoutáte od všeobecné paniky a stresu, který tuto dobu provází, zapomenete na strach a dopřejete si radost,“ upozornila Michaela Pompová z marketingu divadla. Zastavení s Eliškou jsou zaměřena na srdce a dýchání a vždy jsou doprovázena originální autorskou hudbou.

Libereckou scénu můžete podpořit i vy, a to například zakoupením dobrovolné vstupenky na libovolné představení nebo divadelního trička. Dobrovolnou vstupenku si zakoupilo už přes 120 lidí.