Honosná budova bývalé Oblastní galerie a ještě předtím sídlo továrnické rodiny Liebiegů se promění v čínské velvyslanectví ve Vídni. Právě tam totiž působil v letech 1938 1940 konzul Feng-Šan Ho, o kterém osmidílný televizní seriál bude. Diplomat je po světě známý pod přezdívkou čínský Oscar Schindler. Díky své neúnavnosti totiž pomohl ve válečných letech třem tisícovkám Židů při jejich útěku z Rakouska.

„Čínští filmaři se na nás obrátili s tím, že Liebiegův palác jim připomíná atmosféru Vídně, a proto tu chtějí točit. Pronájem je určitě zajímavý, za jeden natáčecí den nám zaplatí 10 000 korun, celkem dostaneme 370 000 Kč," uvedl technický náměstek primátora Tomáš Kysela s tím, že filmaři na vile opravili i část fasády. Kromě Liebiegova paláce se v seriálu objeví i Severočeské muzeum a zasedací síň liberecké radnice. Vše bude evokovat Vídeň na konci třicátých let a během války.

Feng-Šan Ho vydával rakouským Židům víza, aby se mohli dostat ze země pryč a unikli tak před nacisty. Celkem tak vystavil tři tisíce dokumentů a to i přes odpor svých nadřízených. Nacisté dokonce v jednu chvíli zjistili, že budova čínské ambasády je vlastněná mužem s židovským původem. Budovu proto zabavili, Ho si ale za své peníze pronajal jiný dům a dál pokračoval ve vydávání víz. Víza byla určena pouze pro vycestování do Šanghaje. Většina Židů tam ale ve skutečnosti nikdy nedojela. Jakmile opustili Evropu, zamířili do USA či na Filipíny. Feng-Šan Ho o svém činu po válce nikdy nemluvil, příběh odhalila až jeho dcera v době, kdy už byl dávno mrtvý. V roce 2001 získal in memoriam titul „Spravedlivý mezi národy".

Kromě Liberce natáčí Číňané také v Praze a Plzni. Před kamerou se přitom vedle čínských herců objeví i čeští, například Jan Révai, Otakar Brousek mladší, Jana Bernášková nebo modelka Kateřina Sokolová.