Nedostatek lékařů trápí téměř všechny nemocnice v Libereckém kraji. Třeba ve Frýdlantu nebo Semilech už kvůli tomu museli uzavřít lůžková interní oddělení. Nejen internisté ale chybí i Krajské nemocnici Liberec, která je v kraji největší a tamní mzdy jsou výrazně nadprůměrné. Důvodem je koncentrace náročné medicíny a posun ke složitějším diagnózám. Na místě, kde dříve byla v noci jedna sestřička, jsou dnes podle generálního ředitele nemocnice Luďka Nečesaného potřeba dvě.

Krajská nemocnice Liberec je největším zdravotnickým zařízením v kraji. Slouží nejen jeho 440 tisícům obyvatelům, ale traumatologie či neurochirurgie ošetřují pacienty z celé země. Od 1. ledna 2014 se nemocnice sloučila s Panochovou nemocnicí Turnov a vzniklo zdravotnické zařízení s 1 130 lůžky a 2 400 zaměstnanci.

Nemocnice je akciovou společností, není tak vázána platovými tabulkami. Loni zvýšila svým lékařům platy asi o deset procent a sestrám o 6,3 procenta.

Lékaři v Liberci berou 76 tisíc

Podle celostátních údajů lékaři v nemocnicích loni brali měsíčně přes 63 tisíc korun, zdravotní sestry 28 tisíc. Průměrná mzda lékařů v Liberci se loni zvýšila na 76 387 korun a v Turnově na 69 920 korun. Sestry v Liberci braly loni v průměru 30 444 korun a v Turnově 28 936 korun.

„U lékařů tvoří přibližně čtvrtinu mzdy přesčasová práce, u všeobecných sester je to kolem pěti procent," dodává Nečesaný. Podle informací Českého statistického úřadu přitom průměrná mzda v Libereckém kraji ve třetím čtvrtletí dosáhla jen 24 383 korun.

I přes vysoké mzdy chybí nemocnici lékaři i sestry. „Díky koncentraci náročné medicíny tady děláme stejný objem medicíny a k tomu potřebujeme stále více lékařů a sestřiček ve službě. Sestřičky a lékaře, kteří nám odejdou, je prakticky nemožné nahradit," podotýká ředitel.

Aby nemocnice nalákala nové zaměstnance, přistupuje podle Nečesaného k různým motivačním faktorům. Nabízí odměnu za doporučení lékaře, studentům medicíny i budoucím sestrám nabízí stipendia. „Jezdíme na kongresy na Slovensko, pokoušíme se lézt do odborných společností a ukazovat funkční libereckou nemocnici s rozsahem oborů a medicíny, kterou dělá," popisuje Nečesaný.

Příplatky a příjemné prostředí

S nedostatkem personálu se potýká i druhá krajská nemocnice v České Lípě. Lékařům proto nabízí mimo jiné náborový příplatek 100 tisíc korun, sestrám 20 tisíc. Mzdy lékařů se tam pohybují kolem 70 tisíc měsíčně, sester kolem 25 tisíc korun. Mzdy loni zvedli zhruba o desetinu a letos plánují další zvýšení.

Také v Jablonci rostly loni mzdy víc než o státem požadovaných pět procent. „Průměrný plat sester v naší nemocnici odpovídá republikovému průměru, u lékařů je mírně vyšší. Další oblasti, na které klademe pro spokojenost a stabilitu zaměstnanců důraz, jsou seberealizace, personální vztahy a prostředí," vyjmenovává ředitel nemocnice Vít Němeček.

Pod celostátním průměrem zůstali loni lékaři Masarykovy městské nemocnice v Jilemnici, a to i přesto, že jim platy stouply zhruba o 16,7 procenta na 60 376 korun. Střední zdravotnický personál si polepšil asi o 14,5 procenta na 27 683 korun.

„Růst platů umožnil nikoli nárůst plateb od pojišťoven, ale splacení dlouhodobých úvěrů a leasingů na dostavbu a vybavení nemocnice v průběhu roku 2014," říká ředitel nemocnice Jiří Kalenský. I letos počítá nemocnice s dalším růstem o pět procent u lékařů a od pěti do deseti procent u sester. Podle Kalenského to umožní nárůst plateb od pojišťoven i splacení úvěrů a vyplacení evropských dotací.