Hodiny odbily půl sedmou a před Březňák stage se nahromadily davy lidí napříč věkovými kategoriemi. O pár minut později vešla na pódium vždy elegantní, usměvavá a energická Marie Rottrová neboli Lady soul, aby předvedla všem hudebním fanouškům úžasné vystoupení a přivedla je do varu. To se jí povedlo na jedničku s hvězdičkou. „Maruška byla na scéně dlouho, dala přídavky. Zazpívala i mé nejoblíbenější hity,“ neskrývala nadšení jedna fanynka.

Zdroj: Youtube

Pro vás byla účast na letošní Benátské! premiérou. Jak jste si to užila?
To nelze vystihnout slovy. Úžasně. Atmosféra mě naprosto okouzlila. Celkově to bylo mnohem hezčí, než jsem čekala.

Nelitujete tedy, že jste přijala pozvání od organizátorů?
Vůbec nelituji. Moc často na festivalech nejsem, ale mám to prostředí ráda. Zpívání open air úplně zbožňujo, takže se pokaždé moc těším.

Kdo vás z letošních vystupujících zaujal? Stihla jste si někoho poslechnout?
Musím se přiznat, že jsem přijela až v sobotu na vlastní vystoupení. Slyšela jsem část vystoupení Mira Žbirky, který vystupoval přede mnou, a pak Xindla X. Potkala jsem Jarka Nohavicu a domluvili se na společném vystoupení v Ostravě.

Aneta Langerová zazpívala na Benátské! 2018 v sobotu odpoledne.
Po pěti letech se na Benátskou! vrátila Aneta Langerová. A pořádně si to užila

Jak se vám vůbec líbilo v Liberci?
Nebyla jsem tu poprvé a do Liberce jezdím ráda, je tu krásná příroda. Navíc máme v okolí kamaráda, ke kterému jezdíme na chalupu.

Vystupujete raději na festivalech, nebo si spíše užijete vlastní koncert.
Miluji koncerty, zvláště ty pod širým nebem, je tam vždy neformální a spontánní publikum. Vím, že to baví i kapelu, společně máme rádi tuto atmosféru. Ale vlastní koncert má své kouzlo, publikum přijde přímo na vás.

Zdroj: Youtube

Jaké máte ještě plány na léto?
Na konci léta budu vystupovat na Dočesné v Žatci a v Kladně na městských slavnostech. 

A co plánujete na podzim? 
V září mě čekají dvě větší akce. Ve slovenském městě Martin se bude konat při příležitosti 100. výročí vzniku Československa festival československých interpretů a kapel, kteří byli součástí scény Československé republiky. A v Divadle Bez zábradlí v Praze proběhne koncert Pocta Pavlu Bobkovi při příležitosti jeho nedožitých narozenin, kde já a řada dalších kolegů připomeneme legendu české country.

Sebastian.
Vystupovat v Liberci je pro Sebastiana vždy jiné. Z Benátské byl nadšený