Populární reality show Zpátky na vrchol nabírá na obrátkách. Vyřazovací část je u konce a čtvrtá řada má finálovou dvanáctku soutěžících, kteří stráví čtyři měsíce v radlické „mučírně" pod vedením nemilosrdného trenéra Jacoba Bíny.

V prvním kole se všichni účastníci zapotili při jedenácti kilometrovém běhu, po kterém následovaly dvě hodiny v tělocvičně, během nichž prováděli statické cviky do vyčerpání. Úvodní selekci „přežilo" 31 soutěžících. Ty čekal rozhovor s Jacobem, porotcem Honzou Tunou a fyzioterapeutkou Vendy. A aby úkol nebyl tak snadný, absolvovala jednatřicítka odhodlaných desetiminutové interview na běžeckém trenažéru.

K dalšímu úkolu, společnému vaření už postoupilo jen dvacet šťastlivců. A stejně jako u všech předchozích, i v tomto je čekala pořádná zátěž. Tentokrát však psychická: museli ze svého týmu jednoho spoluhráče vyloučit. S nepříjemnou situací se každý vyrovnával po svém a emoce ještě umocnilo nečekané rozhodnutí poroty dva ze čtyřech vyřazených do boje vrátit.

Konečnou dvanáctku soutěžících pak určila opičí dráha. Ti, co se dostali do finále, budou postupně představovat své tréninkové plány a jídelníčky sestavené na míru. Diváci se mohou aktivně zapojit a trénovat společně se soutěžícími. V každém díle na ně čeká pěkná řádka cviků na všechny partie a různé typy postav. Kdo jsou tedy ti, co míří zpátky na vrchol?

Uvidíte je v internetové televizi Stream: Bětka, Martin, Lukáš, Světlana, Ondra, Verča, Lada, Evelína, Evžen, Eliška, Milan a Maruška. Každý z nich má svůj příběh a cíl. „Chci‚si sáhnout na dno." „Cítím, že je to má poslední šance." „Chci překonat sama sebe." To nejsou jen prázdná slova. Autoři těchto výroků jsou odhodláni jim dostát, ať to stojí, co to stojí.

Zhubnout je snem i emotivní Verči Vokálkové (vpravo při začátku soutěže). Snad se třiadvacetileté studentce z Jablonce navzdory tomu, jak špatně snáší vyřazování, podaří její sen splnit.