Českolipské očkovací centrum bude opět v provozu od 6. září, a to každé úterý od 10 hodin do 13 hodin. Sloužit bude pouze zájemcům o aplikaci 4. dávky vakcíny, kteří jsou starší 18 let. Bez registrace je možné naočkovat se čtvrtou dávkou v EUC Klinice v Klášterní ulici, a to každou středu od 8 do 12 hodin a čtvrtek od 15.30 do 19.

Zájemci o očkování čtvrtou dávkou, tedy druhou posilovací, se už mohou registrovat přes centrální rezervační systém. Rezervovat termín je možné v lékařských zařízeních v Liberci, Jablonci nad Nisou, České Lípě, Frýdlantu, Jilemnici a Turnově. Českolipské očkovací centrum bude opět v provozu od 6. září, a to každé úterý od 10 hodin do 13 hodin. Sloužit bude pouze zájemcům o aplikaci 4. dávky vakcíny, kteří jsou starší 18 let. Bez registrace je možné naočkovat se čtvrtou dávkou v EUC Klinice v Klášterní ulici, a to každou středu od 8 do 12 hodin a čtvrtek od 15.30 do 19. V tomto očkovacím místě jsou k dispozici vakcíny Comirnaty, Spikevax a Novavax.

„Aby byla ochrana před koronavirem co nejúčinnější v podzimních měsících, kdy všeobecně přibývá respiračních onemocnění, doporučuji vakcinaci čtvrtou dávkou na přelomu srpna a září či během září. I nadále je nejdůležitější ochrana těch nejzranitelnějších. Proto zdůrazňuji, že kromě očkování stále platí základní hygienická pravidla – ruce, roušky, rozestupy,“ sdělil radní pro resort zdravotnictví Vladimír Richter.