Tento úspěch mladého jabloneckého týmu se začal rodit již před týdnem na kvalifikačním turnaji v Třebši v Hradci Králové, kde přehráli 5 týmů, které mají věhlas v české mládežnické kopané. Porazili postupně Liberec - 5:4, Duklu Praha - 4:3, Hradec Králové - 2:1, Mladou Boleslav -6:3 a Pardubice - 7:0. Hlavně poslední zápas byl ukázkou kvalit a připravenosti našich hráčů.

Pro některé byl postup žáků FK Jablonec mezi nejlepších šest týmů, stejně jako postup Opavy, překvapením. A zrovna tyto dva týmy se setkaly na modrém povrchu v zahajovacím utkání tohoto mistrovství. Než se hoši z Moravy zahřáli, byl konec zápasu se skórem 9:3 (6x Holečko, 2x Bejda, 1x Malý). Povedený vstup do turnaje. Další zápasy FK Jablonce pokračovaly v tomto pořadí: Slovácko - 4:0 (2x Gaši, 1x Kubín, 1x Holečko), Plzeň - 1:4 (1x Kubín), Slávie Praha - 2:6 (1x Holečko,1x Bjaček). Poslední zápas se Zbrojovkou Brno byl zápasem o medaili. Kluci se nezalekli příležitosti a po výhře 6:2 (3x Holečko, 1x Kubín, 1x Bjaček, 1x Malý) oplatili Brnu prohru 0:6 z letního přípravného zápasu.

Dvanáctiletí fotbalisté FK Jablonec získali na halovém mistrovství České republiky bronzové medaile.Zdroj: Deník / Březinová Dagmar„V turnaji jsme obsadili krásné 3. místo za první Slávií Praha a druhou Plzní. Na 4. místě skončilo Brno, 5. příčku obsadilo Slovácko a na 6. místě se umístila Opava. Při vyhlašování jsme získali ještě jednu individuální cenu, a to pro nejlepšího střelce turnaje, kterou získal Vojta Holečko za 11 gólů,“ uvedl k úspěchům týmu trenér Jan Kozderka.

A jablonečtí kluci se projevovali sportovně i mimo hrací plochu. Po celý turnaj, který sledovali i jako diváci,skandovaným potleskem povzbuzovali tým, který zrovna prohrával. A za to jim několikrát i poděkovali rodiče těchto týmů. „Co dodat? Kluci dřeli, hráli fotbal a bojovali nejen za FK Jablonec a za sebe, ale hlavně jeden za druhého,“ dodal trenér Kozderka a společně s rodiči, vedoucími a dalšími trenéry jim za takovou reprezentaci poděkovali slovy: „Jste borci“.

Na úspěchu FK Jablonec se podíleli tito hráči: Vojtěch Vorel, Matěj Bjaček, Ondřej Voldán, Matěj Kubín, Jan Štefan, Marek Havlíček, Vojtěch Holečko, Stanislav Bejda, Antonín Malý, Vojtěch Sýkora, Jakub Gaši pod vedením trenérů Stanislava Bejdy a Heřmana Kubína.