Rodinná atmosféra Základní a mateřské školy ve Světlé pod Ještědem ji nadchla. „Byla to zatím nejmenší škola, kterou jsem navštívila," líčí Iveta Vacenovská, česká reprezentantka ve stolním tenisu a dodává: „Všichni se tam znali. Sportovalo s námi asi padesát dětí."

Trénink s olympionikem získala škola za svou aktivitu v projektu Sazka Olympijský víceboj. V Libereckém kraji si svou odměnu vybrala ještě jablonecká základka v Pasířské ulici.

Školáci absolvovali rozcvičku, zhlédli exhibiční vystoupení moderátora Jana Webera, mnoho násobného šampiona ve freestyle fotbalu. Vyzkoušeli si i cviky, které ve svém tréninku používají olympionici. „Děti byly hodně zapálené, vůbec nezlobily, líbila se jim všechna představení i naše úkoly," říká Vacenovská. „Byly prostě spokojené a říkaly, že za rok se přihlásí znovu," dodává.

Třicetiletá olympionička dětem přivezla pingpongové pálky a míčky. „Na mém stanovišti je jejich úkolem nosit míčky na pálce kolem kuželů. Děti jsou ve dvou družstvech a sčítá se jim čas," popisuje s tím, že zjišťují, že to tak snadné není.

Starší zvládají úkoly o trochu lépe. „A to je logické, už to mají trošičku v ruce. Malým druháčkům míček párkrát spadne. To ale vůbec nevadí, zase si ho položí na pálku a pokračují," povídá Vacenovská, ambasadorka Sazka Olympijského víceboje, jehož cílem je v průběhu hodin tělesné výchovy zapojit co nejvíce žáků všech stupňů základního vzdělávání do sportování a zároveň děti motivovat k tomu, aby sportovaly i ve svém volném čase.