O budoucnost objektu bývalé porodnice a dětské nemocnice v Bezručově ulici se zajímali lidé už na květnovém setkání s primátorem a jeho náměstky v centru města. „Co se bude dít s porodnicí v Bezručově ulici? Lidé nechtějí do LDN v Tanvaldě. Dvě sestry nejsou schopné nakrmit 40 lidí a budova v Bezručově ulici by byla velice vhodná. Proč máme mít svoje rodiče v Tanvaldě," stěžoval si jeden z občanů.

Už tehdy se avizoval potenciální zájem o tuto stavbu i to, že rada města 14. května zveřejnila záměr prodeje nebo pronájmu. „Chtěli bychom jej prodat. Navíc by měl objekt sloužit pro účely sociální nebo zdravotní, takto jsou nastaveny první dvě podmínky. Třetí z nich je ta, že za objekt chceme získat stejnou částku, za jakou jsme jej vykupovali. To znamená 10,7 milionu korun," řekl ekonomický náměstek primátora Miloš Vele.

Následovalo vypsání výběrové řízení, na které byli pozváni čtyři zájemci o tento objekt. V tomto týdnu navíc už také absolvovali jeho první kolo.

Opět se tak rozbíhá už několikrát absolvované vyjednávání. Budovu v Bezručově ulici už město totiž jednou prodalo, a to společnosti Jardin property, a.s., která ji chtěla přestavět na bydlení pro seniory hotelového typu se společným stravováním a nabídkou různých služeb pro klienty. Nestalo se tak a proto se v květnu 2011 jablonečtí zastupitelé rozhodli objekt odkoupit do majetku města za již zmiňovaných 10,7 milionu korun.

O dva roky později město zveřejnilo další záměr prodeje budovy včetně pozemků. K realizaci však nedošlo, neboť zájemce od koupě odstoupil. V minulém roce pak rada města schválila nový záměr prodeje zájemci, který zde zřídí bydlení pro seniory. Výběrového řízení se v červnu 2014 zúčastnili dva zájemci. Ani předposlední pokus o prodej se ovšem nepodařil. Pokud u třetího pokusu o prodej půjde vše podle plánu, mohlo by jej schvalovat už zářijové zastupitelstvo.