NOVÝ SYSTÉM PARKOVNÉHO

„Dojíždím do nemocnice každý týden a mnohdy není kde zaparkovat, myslím, že tady parkují i lidé, co v nemocnici nemají co dělat. Ale těžko říct, zda jim v tom zabrání nějaká závora,“ ukazuje třiašedesátiletý Jiří k výjezdu z areálu Nemocnice Jablonec.  Již od dubna se tu budoval nový systém parkovného, již toto pondělí, tedy 31. července 2017, při vjezdech do areálu zavíraly a otevíraly brány.

Jablonecká nemocnice.
Závory zavřou areál nemocnice

TESTOVACÍ PROVOZ

„Již dnes je zřejmé, že dosud provedená opatření měla svůj význam,“ pochvaluje si ředitel nemocnice Vít Němeček nový parkovací systém. Od pondělí už je komplex uzavřen bránami. Zatím v třídenním testovacím provozu. Během testovacího provozu je parkování zcela zdarma. „Pokud proběhne testování parkovacího systému úspěšně, spustíme provoz parkovacího systému v plném rozsahu následující pondělí 7. srpna včetně účtování parkovného dle platného ceníku,“ doplnila Petra Hybnerová, mluvčí Nemocnice Jablonec.

ZA CELÝ DEN 50,-

Parkování do třiceti minut bude bezplatné, poté uhradí návštěvník 10 korun za každou započatou hodinu. Celodenní parkování stojí 50 korun a počítá se od páté započaté hodiny. Provozní doba bude nepřetržitá, systém bude funkční také o víkendech a svátcích. Pro pacienty a návštěvníky nemocnice jsou určena dvě parkoviště, hlavní parkoviště je vlevo za vjezdovou bránou do areálu. Další možností je parkoviště u pavilonu Interny, k němuž vede samostatný vjezd.