Čekání na Jiřího Kajínka na parkovišti před Věznicí Rýnovice
VIDEO: Propustí dnes Jiřího Kajínka na svobodu?

Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček v pátek médiím sdělil, že, až bude milost udělena, poskytne Hrad informaci veřejnosti. 

Novináři kempující už od čtvrtečního rána na pro ně vyhrazeném parkovišti před věznicí se baví různým způsobem. Chlapi probírají "důležitá" témata, zahráli si i petanque a proti včerejšku se již dnes před sluncem spíše schovávají pod stříškou obytného vozu. S tím sem přijel jeden televizní štáb.

Čekání na Jiřího Kajínka na parkovišti před Věznicí Rýnovice
VIDEO: Propustí dnes Jiřího Kajínka na svobodu?

Zatímco sociální zázemí mají kolegové v první vstupní budově pro návštěvy, o bufet se již musejí postarat sami. "Vezu Petrovi klobásky, kluci tam mají gril," okomentovala službu našeho fotografa Petra Zbranka Denisa Albaniová.

Zdroj: Deník/ Lenka Klimentová

Rozruch na všech frontách

Vítaným zpestřením byl příjezd bílé limuzíny. "Kdyby ho pustili, mohl by se svézt," zažertoval její majitel Petr Dudáš. Osobně by se rád na takový odchod známého vězně podíval, ale velké auto poněkud na příjezdové cestě překáželo. Jen čas čekat jako ostatní neměl.

"Kamarád volal, že mu hučí na autě servo a v Liberci nesehnal servis, že jede sem do Jablonce. Řekl, že se zastaví," osvětlil příjezd bílého "kočáru" jeden z novinářů. Že tu jsou zástupci téměř všech médií, není žádným tajemstvím.

Víkendové otazníky

Jak se Deníku podařilo zjistit, proces udělení prezidentské milosti v pátek v sedmé večer ještě nenastal. "Poslední informace máme z tisku od novinářů, kteří říkají, že to bude v sobotu. Oficiální vyjádření všek nemáme žádné," uvedla předsedkyně Okresního soudu Jablonec nad Nisou Jana Brabcová s tím, že jsou připravení reagovat kdykoliv.