Závod se pojede poprvé ve dvou dnech, a to 5. a 6. ledna. Otevírák sezony SkiTour už nebude pouze doménou bruslařů, nově mohou okusit atmosféru večerního závodu s čelovkami i příznivci klasiky. Nejčerstvější novinkou je pak zařazení desetikilometrového závodu klasicky. Páteční program zůstává neměnný, ten bude patřit závodům na 17,5 km a 35 km volnou technikou. Sobotní den pak zahájí v podvečer dětské závody a po nich vyrazí na trať závodníci, kteří pojedou klasickou technikou.

V pátek 30. prosince se v Bedřichově konal závod ČEZ Bedřichovský Night Light Marathon, který tak zahájil sezonu seriálu v běhu na lyžích SkiTour. Téměř šest stovek závodníků si užilo večerní závod s čelovkami pod noční oblohou.
Jizerky se opět ukázaly v jiném světle při závodu s čelovkami

Pořadatelé myslí i na ty, kteří si ještě nevěří na porci 17 či 35 kilometrů. Proto zařadili nově i závod na 10 kilometrů klasicky, který se pojede v sobotu 6. ledna večer. „Trasu desetikilometrového závodu už budou možná někteří závodníci znát z Jizerské 50. Jeho trať je totožná s ČT Jizerskou 10, která se v rámci závodního víkendu Jizerské 50 koná již od roku 2016 vždy v sobotu ráno,” vysvětlil David Douša z organizačního týmu SkiTour. registrace probíhají na webu ski-tour.cz.