Hlavními pořadateli ankety  jsou agentura ČOK CZ s.r.o., Jablonecký deník, města, kraje a v neposlední řade Česká unie sportu.
V jabloneckém okrese budou oceněni sportovci v těchto kategoriích: Jednotlivci dospělých; jednotlivci mládeže; kolektivy dospělých; kolektivy mládeže; trenéři; krajánci a handicapovaný sportovec.

Vyhlášena a odměněna bude také Hvězda Deníku. Jedná se o kategorii, o které rozhodují pouze a jen čtenáři Jabloneckého deníku.
„Ti  mají šanci získat nejenom volnou vstupenku na slavnostní akci, ale také se mohou zapojit do hlasování, neboť rozhodnou o vítězi kategorie Sportovní hvězda Deníku," zdůrazňuje Roman Šimon.

Slavnostní galavečer u příležitosti vyhodnocení ankety Nejúspěšnější sportovec Jablonecka 2013 proběhne na konci  ledna příštího roku.  Již nyní však nominace sportovců včetně jejich fotografií mohou zástupci TJ, sportovní kluby, ale i vy, čtenáři, zasílat na adresu redakce (Podhorská 7, 466 01 Jablonec nad Nisou), nebo na e–mail: martin.bergman@denik.cz

Kritéria nominací jsou dána od úspěchů na domácích soutěžích, až po triumfy na evropských a světových kolbištích.  U každého borce i družstva je nutno uvádět  příslušnost k oddílu a největší  úspěchy, které  v roce 2013 dosáhli, stejně tak v kategorii  Trenér roku a Krajánek roku.