Vulgární výkřiky, verbální napadání místních, bohužel i fyzická napadení. Skupinky opilců, které se srocovaly hlavně kolem obchodů s alkoholem, musí jít o dům dál. Lidé z jednoho z domů v sousedství marketu v ulici Na Vršku dokonce sepsali dopis, který jablonecké zastupitele dohnal k činu a ti schválili rozšíření veřejných prostranství, na nichž se nesmí konzumovat alkoholické nápoje.

Během Velikonočního pondělí se uskutečnila policejní akce zaměřená na alkohol za volantem.
Policie nachytala o víkendu 20 opilců

„Denně se tady schází osm až dvanáct osob z řad nepřizpůsobivých obyvatel, které čekají na vhazování prošlých potravin do kontejnerů. Ty pak třídí, něco spotřebují, zbytek pohází kolem. Pijí alkohol, hulákají, někdy se i fyzicky napadají,“ stálo v dopise, který dostali k nahlédnutí všichni jablonečtí zastupitelé. Lidé si dále stěžovali, že okolí je znečišťováno častým močením a kálením. Pisatelé v dopise zastupitelům poukázali na špatnou hygienu v místě. Obávají se šíření infekčních nemocí, zejména pak žloutenky.

Lidé si stěžovali na sníženou životní úroveň a pocit bezpečí i v lokalitě Sadová – Nová Pasířská a U Balvanu kvůli skupinám podnapilých lidí, kteří jim i jejich dětem znepříjemňují život.

Jablonecký deník. Ilustrační foto.
KRÁTCE: Co se děje na Jablonecku? Přečtěte si stručný přehled

Celkem si tak na opilce ve městě stěžovalo jen v říjnu 120 obyvatel. „Na základě stížností obyvatel jsme prověřili možnosti řešení situace a zvolili rozšíření takzvaných bezalkoholových zón ve vyhlášce. Městská policie se důsledně zaměří na vymáhání dodržování vyhlášky v těchto i dalších lokalitách. Bohužel jinak, než represí tyto lidi pravděpodobně nevychováme,“ vysvětlil primátor Petr Beitl.

Vyhláška o zákazu konzumace alkoholických nápojů se tak rozšiřuje o další tři oblasti. Rozšíření platí od 5. prosince.