Důležité ulice v Jablonci jsou kvůli stavebním pracím rozkopané. K omezením dopravy musí řidiči i chodci počítat i na podzim.

Aktuální úplné uzavírky se týkají ulic Nádražní a Havlíčkova, kde se bude 9. září od 7 do 15 hodin pokládat asfaltový povrch. O den později bude ze stejného důvodu uzavřena i ulice Nová Pasířská od 7 do 21 hodin. „Objízdná trasa bude vedena po přilehlých komunikacích," doplnila Markéta Hozová, mluvčí jabloneckého magistrátu.

Další plány

Do podzimu se Jablonec ještě dočká velkoplošné opravy v ulici Budovatelů před supermarketem, rekonstrukce mostu v Jánské ulici. „Plánujeme letos ještě opravu propustku v ulici Pod Vodárnou v úseku Nebeská Stará Osada a rekonstrukcí projde i most v Zeleném údolí, který je důležitou přístupovou komunikací pro tamní výrobní areály a v současné době je provizorně zajištěn," přiblížil Pavel Kozák, vedoucí správy komunikací jabloneckého magistrátu.

Kromě plánovaných oprav už se se začátkem babího léta začíná připravovat i Plán zimní údržby pro sezónu 2015-16. „V letošním roce počítáme opět s využitím pracovníků veřejně prospěšných prací," doplnil Kozák.

Co už je …

Uzavřená je do poloviny září silnice I/14 Liberecká ulice Zelené údolí Brandl, jedná se o rekonstrukci vozovky pod taktovkou Ředitelství silnic a dálnic.

Dopravu na Liberecké komplikují i dokončovací práce dopravního podniku na tramvajové trati, ty potrvají do konce září.

Dopravní komplikace jsou i v ulici Budovatelů, kde kopou plynaři a kvůli havárii také SčVK.

V centru města se dopravní omezení vážou k bourání obchodního domu Jabloň, v jeho okolí dochází k postupnému odpojování inženýrských sítí. Omezení se zatím týká zejména chodců v ulici Generála Mrázka, ale brzy se dotkne i řidičů. Je proto nutné sledovat dopravní značení.

I nadále pokračují dopravní omezení v Dlouhé ulici, která po loňské rekonstrukci vodovodu a kanalizace, letos prochází rekonstrukcí plynu. Dobrou zprávou je, že už letos dostane ulice finální povrch a práce budou ukončeny do konce října.

Rozsáhlé výkopové práce kvůli plynu a částečně i kanalizaci stále probíhají v ulicích Lesní, Tyršova stezka, Zelená a okolí, uzavírky skončí na konci října. Plynovod se také rekonstruuje v ulicích Puškinova a Panenská, práce potrvají do poloviny října.

Mšeno je rozkopané z důvodu revitalizace teplárenské sítě, i tyto výkopy by měly zmizet do konce měsíce října.