Péťa se vzácnou krevní nemocí. Barunka s dětskou mozkovou obrnou. A dvojčátka s Downovým syndromem od Nové Paky. Všechny čtyři děti podpoří již čtvrtý díl benefiční akce Orient Show, který se koná v pátek 17. června od 16:30 v Městském, divadle Železný Brod.

„Na návštěvníky čeká bohatá tombola, dražba dortíků a klobás, spousta krásných tanečnic a princezna z pohádky Řachanda herečka Denisa Pfauserová," zve za pořádající Rodinné centrum Andílek Helena Simmová.

Večerem bude provázet Honza Bartoš, známý jako Revival Michala Davida.

V divadle bude připraven obrys tanečnice, na který budou příchozí přikládat víčka od PET lahví. „Tak poprvé ustanovíme rekord, který budeme chtít v dalších letech překonávat," vysvětlila Helena Simmová. Do divadla mohou zájemci nosit víčka od PET lahví, bude zde sběrné místo.

Vstupné na akci je dobrovolné, celkový výtěžek se pak počítá z několika směrů. Ze vstupného, ale i dražby dortíků a klobás a s donesených víček z PET lahví.

Výše výtěžku se ročník od ročníku zvedá. Třeba při druhé Orient Show se vybralo sedm tisíc korun, loni již patnáct tisíc.

První ročník v roce 2013 byl původně organizovaný jako besídka Orientálních tanečnic pro rodiče na zakončení školního roku. Peníze z celé akce věnovala děvčata na pomoc ZOO Praha po povodních.

Kdo chce pomoci nemocným dětem, tak vyrazí v pátek 17. června na 16:30 do Městského divadla v Železném Brodě. Podaří se vybrat zase více?