Akce nabídne jizerskohorské pochoutky, výrobky s označením regionální produkt, ruční zpracování vlny, zdobení perníčků, šikovné ruce dráteníka a košíkáře, hospodářská zvířata, sokolníky, bosoviště a mnoho dalšího.

„Prolínání vždy koncipujeme tak, aby se ho spolu mohly zúčastnit celé rodiny a zároveň se snažíme připravit vždy něco nového. Novinkou letošního jarmarku bude květinový koutek s nabídkou prodeje sazenic květin, bylin, květinových vazeb, drobného zahradnického nářadí a ukázkou zahradní techniky,“ zve starosta Smržovky Marek Hotovec.

Ani letos nebude chybět ochutnávání buchet, koláčů a jiných dobrot výhradně smržovské provenience. Návštěvníci jednak uspokojí chuťové pohárky, a za druhé tak přispějí k obnově kostela svatého Archanděla Michaela.

Věž jablonecké radnice.
Jablonec z výšky. Věž radnice je opět otevřená

Vedle řemesel a stánků s občerstvením se už tradičně představí chovatelé hospodářských zvířat z lučanské Farmy Na Gruntě nebo koní přímo ze Smržovky. Na těch se bude možno jako tradičně svézt, což ocení zejména nejmenší návštěvníci. Součástí programu bude i představení práce sokolníků s výkladem a ukázka výcviku psů.

Děti i dospělí si mohou vyzkoušet malování na hedvábí, porcelán, kamínky a další výtvarné techniky jako je batikování vlastních triček nebo hrátky s papírem.

„Děti si letos určitě přijdou na své. Kromě pohádky Minimax a mravenec, v podání divadla KAKÁ, je pro ně dále přichystán v okolí Parkhotelu Fotoorienťák a také nám pomohou vybrat jména pro dvě telátka z lučanské farmy,“ doplnila vedoucí kulturního střediska Smržovka Magda Rajtarová.