K incidentu došlo ve středu krátce po poledni. Na přechodu pro chodce před základní školou zaparkovala auto 56letá žena, která se nechovala zrovna standardně. „Děti viděly, jak od nemocnice jede auto s otevřenými dveřmi, z něhož vypadávala žena. Zareagovaly perfektně, zavolaly samy na policii,“ sdělila ředitelka ZŠ Husova Blanka Lukeš Reindlová, podle které se jednalo o žáky osmé třídy.

CHYTILI JI V TRAMVAJI

Žena se pak vydala i se psem směrem do Vítězné ulice, přičemž se měla motat a jevit známky špatného zdravotního stavu. Než ji policie vypátrala, stihla zřejmě rozbít skleněnou výplň na domu v Riegrově ulici. Hlídka nakonec ženu zahlédla, jak nastupuje do tramvaje u Botanické zahrady. Na nejbližší zastávce ji pak vyzvala, aby vystoupila, a společně se vydali zpět k autu i se psem, který nebyl na vodítku ani neměl ochranný košík.

PES ZAÚTOČIL

Když dorazili před školu, situace se vyhrotila. Žena nasedla do auta a chtěla odjet. V momentě, kdy ji policie donutila z vozu vystoupit, vrhl se pes na záchranáře i policisty. „Policista, na kterého pes zaútočil, vyhodnotil situaci a zneškodnil jej,“ vysvětlila policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová s tím, že s agresivním zvířetem si neporadila ani odchytová služba. Podle neoficiálních zdrojů se mělo jednat o rotvajlera. Jak posléze ukázal test na drogy, žena byla pod vlivem amfetaminu.