"Silnice z Tanvaldu na Harrachov je od dnešních šesti hodin pro kamiony opět průjezdná," potvrdil Pavel Pospíšil z Krajské správy silnic Libereckého kraje.

V Libereckém kraji začalo sněžit včera před polednem a ve 13:00 museli silničáři pro kamiony uzavřít silnici 10 mezi Tanvaldem a Harrachovem. "Pro osobní a autobusovou dopravu byl úsek sjízdný se zvýšenou opatrností," uvedl krajský dispečer zimní údržby Pavel Pospíšil. Na uzavřeném úseku silnice stály kamiony, které nemohly vyjet stoupání na Kořenov.

U Slané na Semilsku se včera dopoledne srazil jeřáb hasičů s protijedoucím osobním autem, na místě byl jeden mrtvý. Jeřáb jel po silnici 283 k jiné nehodě, co se vlastně stalo zjišťuje policie, řekl mluvčí semilské policie Petr Kmínek.

I na hlavních silnicích leží vrstva sněhu, která může klouzat. Problémy měly kamiony ve stoupáních i na dalších místech, jeden blokoval silnici 10 také v Loužnici na Jablonecku.

Další nehody byly hlášeny ze silnice třetí třídy v Lučanech nad Nisou nebo Desné na Jablonecku a také v Bozkově na Semilsku.