Jabloneckým vánočním stromem je smrk ztepilý, který až do pondělního rána rostl v soukromé zahradě v ulici Pionýrů. „Dopoledne v osm hodin jej pracovníci technických služeb pokáceli. Využili jsme pomoci stromolezce a jeřábu,“ popsal kácení stromu jednatel Technických služeb Jablonec (TSJ) Jaroslav Knížek.

Z původních 18 metrů musely TSJ kvůli bezpečnosti smrk zkrátit na metrů dvanáct. Nyní jej ozdobí a v neděli jej jablonecký primátor společně s duchovním Štěpánem Smolenem rozsvítí. Vánoční atmosféru podkreslí vystoupení sboru Iuventus, gaude!.

Strom se rozsvěcí v 17 hodin, ale už od 15 hodin se na Mírovém náměstí otevřou stánky s občerstvením, další program je však připravený i na jiných místech. Více informací se dozvíte na webových stránkách města Jablonce nad Nisou.

Od první do druhé adventní neděle 5. prosince bude pod vánočním stromem schránka na dopisy pro Ježíška. „Neváhejte a pošlete dopisy Ježíškovi včas, aby vám stihl odpovědět,“ vyzvala děti Lucie Kocourková z oddělení kultury a sportu jabloneckého magistrátu.